TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Szép kártyás fizetés menete

A mai világban még szép, hogy nálunk is fizethetsz SZÉP-kártyával! Ha Neked is van SZÉP-kártyád, használd! Nincs más dolgod, csak kövesd a bankodhoz tartozó lépéseket!

FIGYELEM!

a Kormány 178/2021. (IV. 15.) Korm. rendeletével 2021. április 25-e és 2021. december 31-e közötti időszakra lehetővé tette a SZÉP kártyabirtokosok számára, hogy bármelyik alszámláról kifizethessék SZÉP Kártyás költéseiket.

  


OTP:

  • https://otpszepkartya.hu/ felület megnyitása
    • Az OTP SZÉP-kártyáról történő utaláshoz mindenképpen szükséges a Regisztráció! Amennyiben ez még nem történt meg, kérem regisztráljon a baloldalon lévő választómenü Regisztrációpontjára kattintva!
  • A regisztráció megtörténte után lépjen be az email-címe, jelszava és az ellenőrző kód segítségével; válassza ki a fejlécben található menüpontból az Ügyintézés pontot, majd a választómenüből válassza az Előlegfizetés menüpontot.
  • Ezt követően válassza ki a listából a horgászbolt nevét, melynek utalni kíván, majd adja meg az utalandó összeget! Az utalás közleményében tüntesse fel a számlasorszámát (kollégánk e-mailben küldi), hogy be tudjuk Önt azonosítani az összeg érkezésekor!
  • A bizonylatok nyomtatása menüpontból, a fizetési bizonylatot pdf-formátumban küldje el részünkre.
  • A űrlapot kérem, nyomtassa ki és az áru megérkezéséig őrizze meg!

MKB:

A kártyatulajdonos telefonon keresztül kapcsolatba lép a horgászbolttal (kezében a kártyával), a horgászbolt a megadott adatok alapján előrefizetési azonosítót kér le a banktól, melyet megad a Vásárlónak. Az utalás ezzel kezdeményezhető, ez szolgál a szolgáltató beazonosítására.
A vásárló ezen kód segítségével indítja az utalást, a következő lépések alapján:

  • Belép az https://www.mkbszepkartya.hu/ felületre
  • a jobb oldali menüpontok közül kiválasztja a Fizetés MKB SZÉP-kártyával pontot
  • majd a Kártyabirtokosok részére fülre kattintva a horgászbolttól kapott kódot megadva kitölti a felugró űrlapot a szükséges információk megadásával, majd a lap alján a Előrefizetés jóváhagyására kattint!

A sikeres zárolásról a Kártyabirtokos és a Szolgáltató is kap e-mailen visszaigazolást
(további részletek: https://www.mkbszepkartya.hu/pdf/mkbszepkartya_internetes_elore_fizetes_kartyabirtokosoknak.pdf)


K&H:

Kétféle módon hajtható végre a tranzakció:

Zárolás: a horgászbolt végzi a kártyatulajdonos adatainak ismeretében. Az összeg ebben az esetben zárolásra kerül, mely összeg így nem hozzáférhető sem a tulajdonos számára, sem a horgászboltnak. A zárolást a szolgáltatás igénybevételekor/kezdetekor feloldják, s leemelik az összeget a kártyáról. A szükséges adatok: kártyaszám, felhasználandó zseb, összeg.

Telefonos engedélyeztetés: a kártya tulajdonosa kezdeményezheti a K&H SZÉP-kártyás ügyfélszolgálatán, saját adatok és a szolgáltató (horgászbolt) megadásával. Ebben az esetben a tranzakciót követően az összeget leemelik a kártyáról. A tranzakciót követően a kapott utalásazonosítót szükséges megadni a horgászbotnak.