TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

A feeder bot újdonságok megérkeztek...

Fordán Krisztián
2022.03.22 21:46
A feeder bot újdonságok megérkeztek...

A feeder bot újdonságok megérkeztek...

Eltelt egy újabb év, egy fejlesztésekkel és munkával teli év, aminek az eredményeként új termékekkel bővült a GARBOLINO, a SAKURA és a PROWESS kínálata. Lássuk is, hogy melyek azok a portékák, amelyek várhatóan lázba fogják hozni a horgászszíveket! Kezdjük a sort a legjobban várt dolgokkal, az új Garbolino feeder botokkal, amely várhatóan felforgatják a feeder bot piac „álló vizét”...

A feeder és picker botok partközeli horgászathoz!

GARBOLINO SUPRA PICKER/FEEDER: A francia márka feeder szekciója eddig eléggé „egyszereplős” volt, mivel az ESSENTIAL feeder bot közel három éve „leuralta” a piacot ). Minden túlzás nélkül a legjobb ár/érték arányú prémium feeder bot a piacon (link az Essential cikkről). Tekintettel, hogy a felső kategóriás feeder botot nem mindenki engedheti meg, illetve sok esetben nincs is szükség egy ilyen kaliberű feeder botra, emiatt is nagy igény volt egy igazán jó középkategóriás feeder és picker botra, ami akár versenycélokra is megfelelő megoldást nyújt. Lássuk is a 6 darab tagból álló SUPRA FEEDER botok csoportját!

Garbolino SUPRA Picker 2S 270: Ez a legkisebb tagja a SUPRA feeder bot családnak a maga 270cm-es hosszával, amivel a partközeli keszeghorgászathoz a legideálisabb választás. A picker bothoz három darab spicc jár (1/2oz üveg, 3/4oz és az 1oz karbon), ami tökéletesen illik a keszegezéshez. A bot két részes, ebből eredően elképesztően szép a karakterisztikája, illetve az akciója, aminek köszönhetően egy nagyobb halnál sem jön zavarba.

Garbolino SUPRA Picker 2S 300 Ez a picker bot is elsődlegesen a partközeli keszeghorgászathoz illik, viszont itt már a manapság oly divatos bomb feeder is képbe kerülhet, mivel egy fokkal karakteresebb ez a típus. A picker bothoz  három darab spicc jár (1/2oz üveg, 3/4oz és az 1oz karbon), ami tökéletesen illik a keszegezéshez. A bot kétrészes, ebből eredően elképesztően szép a karakterisztikája, illetve az akciója, aminek köszönhetően egy nagyobb halnál sem jön zavarba.

 

Milyen feeder botot válaszunk finom feederezéshez?

Garbolino SUPRA 3S 330M: Régóta vártunk már erre, és el kell mondani, hogy megérte, mert egy igazán jó feeder bot született! A feeder bot sorozat legrövidebb tagja ideális választás a finom pontyozáshoz, illetve kárászozáshoz. A feeder bot karakteréből eredően a dobótávolság a kellő pontosság megőrzése mellett maximum 40méter. A háromrészes kivitel ellenére törésmentes a bot ív, aminek a látványa élményszámba megy egy nagyobb hal fárasztása során. A bot akciója MEDIUM, amihez lényegében 20-75gr dobósúly társul, ezzel a hosszúelőkés és a method technika is eredményesen meghorgászható. A bothoz három különböző, a karakterhez maximálisan illő feederspicc jár, melynek átmérője 2,2mm.

Garbolino SUPRA 3S 360M: Tekintettel, hogy azonos dobósúllyal és akcióval rendelkezik, mint a 330M, ennek a feederbotnak is hasonló területeken van létjogosultsága, annyi különbséggel, hogy itt a „meghorgászható” távolság már jóval nagyobb. Az első tesztek alapján, legyen szó method- vagy oldalkosaras szerelékről, az 50-70 méter közötti pontos dobások kivitelezése gyerekjáték a IM-karbon bottestnek és a profi gyűrűzésnek köszönhetően. A bothoz három különböző, a karakterhez maximálisan illő feederspicc jár, melynek átmérője 2,2mm.

Angolos stílusú feeder bot nagy távolságra!

Garbolino SUPRA 3S 390M: A SUPRA feeder botoknál is nagyon látszik az angolos „behatás”, ami a 390M esetében a leglátványosabb. Hogy mire is gondolok? A bot maximális dobósúlya 100gr, amihez egy MEDIUM karakter társul, ez tökéletes kombináció a nagy távolságra történő finom feederezéshez, amit Angliában kimondottan a dévérhorgászat esetében alkalmaznak. Természetesen ennek a botnak is megvan a hazai viszonyok szerinti létjogosultsága, amikor csak a parttól messze és finoman lehet horogra csalni. A SUPRA 3S 390M karakterisztikája kísértetiesen hasonlít a nagy kedvenc ESSENTIAL 390 Medium-hoz, ami nem rossz ómen! A bothoz három különböző, a karakterhez maximálisan illő feederspicc jár, melynek átmérője 2,9mm.

 

Milyen az ideális magyarországi pontyos vizekre készült feeder bot? Hát ilyen...!

Garbolino SUPRA 3S 390P: P, mint POWER! Ez a bot a SUPRA család legerősebb és talán a hazai horgászkultúrához legjobban illő tagja. Az előzőek alapján mondhatnám azt is, hogy ezt a botot direkt a magyar pontyos vizekre fejlesztették ki. A karakterisztika és a dobósúly tökéletes a nagy távolságra történő methodozáshoz, illetve a bordáskosárral történő feederezéshez. A bot kellően feszes és kézbe véve érződik rajta a „power”, ami kellő biztonságot és magabiztosságot sugall, hogy ezzel a bottal bármit kifoghatsz! A bothoz három különböző, a karakterhez maximálisan illő feederspicc jár, melynek átmérője 2,9mm.

Összefoglalva a Garbolino SUPRA PICKER és FEEDER botokra nagy szükség volt, mivel hiányoztak az mindenki számára elérhető magas szakmai tapasztalattal és minőségi anyagból készült botok a Garbolino kínálatából. Ahogy fentebb írtam, megérte várni! Mivel a Garbolino fejlesztői átvették a Sakura pergetőbotoknál alkalmazott metódust, hogy a szegmensen belül az elérhető legjobb anyagokat és szerelvényeket (gyűrűsor, orsótartó, stb.) használták fel, így lényegében a kategóriájában az elérhető legjobb feeder botcsaládot sikerült megalkotni.

A Garbolino SUPRA FEEDER botok elérhetőek a TACKLEBAIT.HU webshopban és a szombathelyi horgászboltunkban!