TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

A feeder technika revolúciója

2020.09.22 16:54
A feeder technika revolúciója

A feeder technika revolúciója

 

A method feeder tekintetében, ha megvizsgáljuk a fejlődés egyes jelentéseit, akkor találunk egy roppant jó választ arra, ami igazán a lényegét fogja meg a módszernek. Lássuk, mi is az!

A fejlődés egyik megközelítése az elért állapotot vizsgálja, mégpedig úgy, hogy azt egy a haladással, kiteljesedéssel elért új állapotként értelmezi, amely fejlettebb, jobb a korábbinál.

A feeder technika magyarosan a finom felszereléssel, rezgőspicces horgászbottal űzött fenekező horgászat, sokat változott az utóbbi időben. Különösen a method feeder horgászat eszköztárába „csorgott át” a bojlisok technikája, legfőképpen a hajszálelőke használata. Ahhoz, hogy részleteiben ismerjük meg a történetünk alanyát, forgassuk vissza az idő kerekét, úgy az 1980-as évekbe, amikor is a Kevin Maddock és Len Middleton által kifejlesztett hajszálelőke-rendszer forradalmasította a pontyhorgászatot, lényegében innen eredeztethető a már evidenciaként kezelt megoldás. Az innovatív csalifelkínálás kezdetben az angol, majd a világ szinte összes horgászát hozzásegítette, hogy több halat fogjanak. De hogy jön a képbe a method?!

A method talán a legrapidabb horgásztechnika – ami egyértelműen az intenzíven telepített tavakból ered –, aminél a „gyorsaság” alapvető elvárás, így a hajszálelőke hatékonyságát és a benne rejlő potenciált hamar felismerték a methodterén is, így vált a csali hajszálelőkén való felkínálása nagyon rövid idő alatt a legmeghatározóbbá, mondhatni védjeggyé a módszerben.

A különböző csalik hajszálelőkére való rögzítése tudomány. A szilikongyűrűk, stopperek, gumigyűrűs rögzítők, quick stop rendszerek, csalizó tüskék a versenyhorgászok fegyvertárában vizsgáztak először, majd a hobbihorgászok ládájában is állandó tartozékok lettek.

A versenyhorgászok igényeit kiszolgáló fejlesztők és gyártók a feeder felszerelések minden elemét fejlesztik. Az utóbbi években szép csendben lezajlott a csalik, az etetőanyagok, a horgok, az etetőkosarak, a zsinórok, az orsók, a botok, a bottartók, a versenyládák, és egyéb felszerelések szerves fejlődése. A feeder, közte a method feeder technika szerves fejlődését bátran nevezhetjük evolúciónak. Az előbb említett, egymást erősítő fejlesztések evolúciós lépései egymást erősítve minőségi változást eredményeztek, ami forradalmasította a kedvenc időtöltésünk method feeder szakágát, ezért nem túlzunk a cikk címével, a szemünk előtt zajlott a method feeder technika revolúciója.

 

Az új „stopperek” használata egyszerűbb, gyorsabb, kompaktabb, nem mellékesen a method esetében elérhető csaliarzenálhoz jobban használható alternatívát nyújtanak. Az egy külön történet, hogy mikor, melyiket és miért érdemes használni, természetesen erre is megpróbálunk egy lehetséges választ adni – majd egy következő történetben –, hogy minél jobban megismerjük a method univerzumot.

Methodra fel!