TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

Garbolino Game Over Carp

2020.06.11 18:34
Garbolino Game Over Carp

Rakósbot gyerekeknek, kezdőknek, tapasztaltaknak margin pecára?  Igen! Garbolino Game Over Carp – az elérhető lehetőség!

Legyen szó versenyszerű, vagy akár hobbi szintű finomszerelékes horgászatról, a spiccbotozás után a következő lépcsőfok a rakósbotos horgászat. Sokan még mindig túlgondolják, azt hiszik, hogy a versenyzők és a vaskos anyagi háttérrel rendelkezők kiváltsága ez a módszer. Igen, sok esetben ez így is van, hiszen, ha valaki magas szinten versenyzik akkor a rakósbotjaira és a hozzájuk tartozó kiegészítőkre elköltheti egy középkategóriás használt autó árát is.

Viszont a gyártók – köztük a Garbolino is – pár éve felismerte, hogy sokan lennének, akik hobbi szinten kipróbálnák, gyermekként-fiatalként művelnék ezt a módszert, vagy a drágább botjaik mellé szeretnének egy lényegesen olcsóbb, strapabíróbb, kevésbé sérülékeny, partszéli pecára-nagyhalazásra tökéletesen alkalmas botot. Ezeket a felszereléseket angolosan margin botoknak, magyarosan pedig „minirakónak” nevezzük.

Hosszuk az egészen rövid 3 részes 4 métertől a 6 részes 8-9 méterig terjed. A verseny rakósbotoknál lényegesen strapabíróbbak, erősebbek, kevésbé sérülékenyek, köszönhetően a megfelelő anyagválasztásnak és a megnövelt falvastagságnak. Ennek az erőnek természetesen ára is volt, ezek a botok jóval nehezebbek, mint egy verseny rakósbot azonos hosszúságú tagjai, de a minirakók 8-9 méteres hosszukkal a nehezebb súlyuk ellenére is kényelmesen használhatóak. 

Game Over Carp

A következő pár sorban egy olyan botot szeretnénk bemutatni, amit bátran ajánlunk akár teljesen kezdő, a technikával most ismerkedő horgásznak, akár olyan gyermekeknek, akiket érdekel a rakósbotos technika. Illetve ajánljuk második botnak, hisz szakértő kezekben, partközeli pecánál, kifejezetten testes halak horgászata során mutatja meg igazi képességeit.

Garbolino Game Over Carp

A Garbolino Game Over Carp szériája már évek óta nagy népszerűségnek örvend a nemzetközi horgászpiacon. Erre a jó kiegyensúlyozottságával, könnyű kezelhetőségével, hihetetlen erejével és nem utolsó sorban kedvező árával szolgált rá. Ideális eszköz a partközeli horgászathoz, sokoldalúan használható, tökéletesen alkalmas a pontyok horgászatára, de a jó súlyelosztása miatt keszegezés esetén is hadra fogható.

Elérhető 4-5-6 tagos hosszban, power topsetek és etető topszet egyaránt rendelhető hozzá.

A bot részletes adatai:

 

A fenti táblázatban szereplő adatok mért adatok, a gyárilag 255 cm-es K2-es power topset 226 cm-esre lett visszavágva azért, hogy a vastag csőgumik is könnyen dolgozzanak. A 3. tagok pedig megerősítést és oldalkivezetést kaptak utólag, ez kismértékben növelt a gyári súlyukon.

A botok tagjai a toldásoknál erősítettek, ezzel növelve a biztonságot nagyhalazáskor, nehéz terepen, ahol valóban húzni kell a halat. Továbbá kezdő rakósbotos horgászoknál is nagy előny, amikor a botkezelés még nem megy zökkenő mentesen, és a tagok esetleg egymáshoz vagy más kemény tárgyhoz ütődhetnek és sérülhetnének megerősítés nélkül.

 

Fontos adat még a nyéltagok átmérője. A minél vékonyabb bottest különösen fontos szeles időben, illetve akkor ha hölgyek, vagy gyermekek – akik kisebb kézzel, tenyérrel rendelkeznek -  használják a botot. A Game over Carp 710-es bot nyélátmérője (a nyéltag végétől 50 cm-re ott, ahol általában tartjuk) 34mm, 900- as boté 37mm.

A Game Over Carp RGB 900 nyéltagja tökéletesen beleillik egy 10 éves gyermek kezébe! Súlya is lehetővé teszi a több órás használatot. Első rakósbot tartó persze ajánlott.

A Game Over Carp RGB 710 biztonságos megtartását már egy törékeny 6 éves kislány is megoldja!

Kiegészítők:

K2 2 tagos power topset:

A 2 tagos pontyos top gyári hossza 255 cm. Ebben a hosszban hagyva maximum 2,3 mm-es gumikkal használható. A hosszából visszavágva, nagyobb átmérőjű külső teflonnal ellátva bátran használhatjuk akár 2,8-3,2 mm-es csőgumikkal is. A topset vége erősítést és kék festést kapott, ezzel megkönnyítve a botra toldás műveletét.  Az oldalkivezetés is gyárilag benne van, a megfelelő gumit kiválasztva és belehúzva már használható is. Megfelelő gumizással és szerelékkel bátran használható testes halakra!

Etető topset:

Adjustable potting kit: 2 tagos, a teleszkópos rendszerének köszönhetően álltható hosszúságú etető topset. A hossza 180 cm és 295 cm között szabadon állítható, ezzel megkönnyítve és növelve az etetés pontosságát. Horgászat előtt a használni kívánt topset hosszához állítható, így garantálható, hogy az etetésünket mérnöki pontossággal tudjuk meghorgászni. Kellően merev, használat közben nem lötyög, problémamentesen juttatja be a narancsnyi etető gombócokat is.  Súlya etetőcsésze nélkül 71 gr.

Napokon belül folytatás következik!

Szerző: Szigeti László