TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

Hogyan válassz horgászszéket?

Fordán Krisztián
2021.05.02 16:59
Hogyan válassz horgászszéket?

Hogyan válassz horgászszéket?

 

Hol van már az a régi békebeli időszak, amikor a spórik a vízparton jobb híján a diszperzites vödrön vagy az egyszerű, szétnyitható kempingszéken ültek és várták a kapást, vagy csak őrizték a botokat és szólt a táskarádió!

A horgászaton és ezzel együtt a kiegészítőkön végigsöprő fejlődés elérte azt a szintet, hogy külön kategóriaként kell kezelni a vízparti komfortkellékeket, így a horgászszékeket is.

Mi az, hogy székek? Lehet sértő ez a megfogalmazás, mivel ezek az ülőalkalmatosságok már jóval többek ennél. De lássuk, hogy milyen szempontok alapján tudjuk a számunkra legmegfelelőbb horgászszéket kiválasztani!

 

Az ár

Az első és egyben a legfontosabb kérdés, hogy mennyit nyomunk latba! Nagyon nem mindegy, hogy hozzánk illő paraméterekkel rendelkező széket vagy fotelt választunk, ha ez nem sikerül, kellemetlen pillanatokban lehet részünk.

 

Ezért is érdemes, – persze ha van rá módunk ‒ kipróbálni a kiszemelt delikvenst, de a termék pontos leírása is adhat kellő támpontot a választáshoz. Nálunk a TACKLEBAIT-nél a kollégáink szakszerű választ és segítséget adnak ebben a kérdésben is.

 

A módszer

Miután sikerült az első körös szűkítés, a következő szempont az ülőalkalmatosság kiválasztása előtt, hogy mennyi időt tervezünk a vízparton tölteni. Más és más típusú székre van szükség a különböző horgászmódszerek esetében. Ez már lényegében közvetve árgeneráló is, mivel egy magasabb komfortfokozattal bíró bojlis fotel jóval drágább, mint egy alapkivitelű szék. Természetesen, ha többnapos túrákat tervezünk, akkor ne sajnáljuk rá a pénzt, de ha csak pár óra jut ki a jóból, akkor érdemes kompromisszumot kötni.

 

A horgászmódszerek közül részletesen a feedert vegyük górcső alá. Az köztudott, hogyha versenyről van szó, akkor vannak a ládások és vannak a székesek, de inkább hívjuk fotelosoknak. Azonban ezek nem egyszerű székek, hanem lényegében egy roppant kényelmes hibrid, amihez egy csomó versenyláda-kiegészítőt lehet csatlakoztatni, az oldaltálcától a feederkaron át, egészen a lábrácsig. Egyszóval a profi feederfotelek egy külön kasztot képviselnek, amely kimondottan jó opció azok számára, akik komolyabban gondolják a feederezést, de nem szeretnek a versenyládán "púposkodni".

 

Extrák

Fontos szempont a jó minőségű székek és fotelek választása esetében, hogy milyen extra kényelmi funkciókkal rendelkeznek. Ezek közül a legemblematikusabb az állítható lábak, amelyek egyenetlen terep esetén tudnak nagyon hasznosak lenni. De legalább ilyen fontos, hogy milyen a párnázat és az mindegy, hogy azt hol találjuk a széken. A választás során tegyük a mérlegre az ülőfelület és a háttámla méretét is.

 

A szétnyitható újkori székekről is essen pár szó. Az bizonyos, hogy kényelem és komfort terén messze elmaradnak a horgászfotelektől, de mégis van létjogosultságuk, amit a vízparton fellelhető számuk és népszerűségük is bizonyít. Nézzünk is néhány olyan pozitív tulajdonságot, amely miatt még némi kompromisszum árán is jó választás lehet az összecsukható, ‒ vagy ha úgy tetszik ‒ a szétnyitható horgászszék!

Olcsó, könnyű, széles méret- és minőség kínálat. Amennyiben nem töltünk órákat a vízparton, valamint a szállítási lehetőségek miatt nehezebb egy fotel mozgatása, akkor az utóbbi típus is jó választás lehet.

 

Összegzés

A "hogyan válasszunk horgászszéket" projekt esetében meg kell jegyezni, hogy az ár egy nagyon fontos szempont, mivel az esetek 99%-ában a minőség, illetve a komfortérzet is arányosan nő a cédulán szereplő számokkal. Azonban nem kell kétségbeesni, hogyha van időnk és energiánk, akkor érdemes jól körüljárni a dolgokat! Mivel szinte mindent (is) Kínában gyártanak és a márkanév egy komoly árképző elem, így némi kutatás alapján lehet igazi kincseket, és megkockáztatom, azonos műszaki tartalommal bíró csak más nevű terméket is találni!

 

Van egy másik megoldás is, hogy a lehető legjobb széket tudd megvásárolni! Mégpedig, ha olyan korrekt és hozzáértő eladók közé sodor a sors, mint amilyenek a TACKLEBAIT-nél vannak, akik az igényeidhez igazítva adnak javaslatokat, akkor minden bizonnyal jól fogsz választani.

 

TACKLEBAIT, MINDENT A HORGÁSZOKÉRT!