Keszegező horgok
A finomszerelékes horgászat nélkülözhetetlen eleme a finom, könnyű és relatív erős horog. Hogy mitől lesz egy horog keszeges vagy miről lehet megismerni? A választ a módszer részleteiben fogjuk megtalálni! Mint minden horgot, úgy a keszegező horgokat is a csalihoz és a célhalakhoz igazítják és méretezik. A finomszerelékes úszós és a feeder horgászmódszereknél is az elsődlegesen az élőcsalival történő csalizás az alap.
Ez alapján az ilyen horgok nagy része, úgynevezett „vékonyhúsú”, hogy a csonti, pinki és a szúnyog könnyedén tűzhető legyen. A keszegező horgokat kivétel nélkül kémiailag élezik meg, ezzel biztosítva tűéles hegyet. A másik jellemző, hogy ezek a horgok érhetőek el a legkisebb méretekben is, amely az esetenkénti célhalak méretéből adódik. A keszegező horgok esetében is megtaláljuk az adott kategóriára jellemző horogformákat, viszont egy közös jellemző van azért lesz. Mi is az ? Függetlenül a horogöböl kialakításától a közöspont a relatív hosszabb szár lesz, aminek a lényege a könnyebb csalizásban és a horogszabadításban rejlik. Nézz körül a kínálatunkban, ahol számos különnöző keszegező horog között bizonyosan megtalálod a számodra megfelelőt!