TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

Aki ellopta a show-t a XII. Feeder OB-n...

2022.09.14 19:49
Aki ellopta a show-t a XII. Feeder OB-n...

Aki ellopta a show-t a XII. Feeder OB-n...

Egy hete ért véget a XII. Feeder Országos Bajnokság, melyen kiemelkedő eredményt ért el a Garbolino versenyzői programjának egy újabb tagja, aki nem más, mint Földesi János. A Debrecen mellett található Látóképi-víztározó adott helyet az idei egyéni feeder döntőnek, ahol az ország negyven legjobb versenyzője küzdött meg a bajnoki címért.

Kedvezőek voltak a kilátások a Látóképi-víztározón

A mostani vendégünkről fontos tudni, hogy minden sztár allűr nélkül – évről évre, egyre eredményesebben - teszi a dolgát a versenyládán, amolyan jó értelemben vett „csendes bérgyilkos” forma. Nem is szaporítom tovább a szót, ismerjétek meg a mindig mosolygós Földesi Jani történetét.

Mielőtt rátérnénk arra, hogy mi történt a Döntőn, mesélj egy kicsit az odavezető útról!

Ha röviden szeretnék válaszolni akkor azt mondom, hogy igen hosszú volt. Komolyra fordítva a szót, eléggé izgalmas és tartalmas volt, mivel a Maty-éri selejtezőn kezdődött a történet, majd az emlékezetes desedai középdöntővel folytatódott.

Az első edzésnapon a pontyok voltak a főszerepben

A Maty-éri selejtezőn már gondoltam, hogy az idei éved jó lesz! Hogy sikerült így összerakni a cseppet sem szokásos „szegedi pályát”?

Egy kicsit spoilerezek! Itt is, és bajnokság további helyszínein is ifj. Gyulai Ferenc, vagy ahogy a horgásztársadalom ismeri Gyulai Ferike hathatós munkájának, és tudásának volt a gyümölcse a mindenkori taktika, ami nélkül ezek az eredmények nem születtek volna meg.

A desedai középdöntőről is beszéljünk egy pár szót, ahol főszerepbe került egy bizonyos feeder bot, ha jól tudom!

Valóban emlékezetes volt számomra az a verseny, leginkább a nagy távolságra történő dévér horgászatról szólt. Mint minden horgászvíz, a Deseda is változott a taktika szempontjából, így került előtértbe a már említett „long cast” keszegezés. Ehhez pedig nélkülözhetetlen a megfelelő felszerelés, amiben a Garbolinoval létrejött együttműködésnek köszönhetően nem volt hiány. Visszatérve a kérdésedre, az a bot, melyet említettél a Garbolino Essential Bream volt. Soha eddig nem találkoztam hasonló kaliberű keszeges bottal, biztos vagyok benne, hogy sokáig hű társaim lesznek.

A Essential Feeder szemle

Lehet, hogy fura lesz a kérdés, de tényleg adott „pluszt” ez a felszerelés? Mivel sokan kételkedni fognak az előbb leírtakban.

A válaszom igen! Kézbe kell venni, ahogy azt én is tettem a szombathelyi TackleBait horgászboltban, és minden kétely szertefoszlik a Garboino Bream bottal kapcsolatban.

Hogy készültél fel a Látóképi – víztározón rendezendő döntőre? Hogy kell elképzelni egy ilyen dolgot?

Szerencsére a döntő helyszíne nagyon hasonló, vagy sok közös ponttal rendelkezett, mint a Deseda. A felkészülést hétfőn kezdtem meg. Sajnos sok időm nem volt a felkészülésre, így szoros menetrend mellett haladva dolgoztunk nap, mint nap, annak érdekében, hogy a legjobbnak vélt taktika alakuljon ki.

Az Essential Bream most is nélkülözhetetlen volt

Végül melyik irány mellett tetted le a voksot? Pontyos vagy a keszeges lett a taktika?

Amennyiben az első edzés napra hagyatkoztam volna, akkor egyértelműen a ponty a válasz, azonban „előrelátók” voltunk, és a stabilabb keszegezésre hegyeztük ki a horgászatot.

A bejelentkezéseidnek köszönhetően, melyeket a TackleBait Facebook oldalon lehetett olvasni, végig tudtuk kísérni a versenynapokat. Viszont azt, hogy mi módon is keszegeztél, arról értelemszerűen hallgattál, most már mondasz néhány szót erről?

A taktikám röviden a következő volt: klasszikus, ütemes, pontos, földes szúnyogos keszeg horgászat a lehető legfinomabb felszereléssel! Mivel elég stabilnak véltem a felkészülés során az előző „haditervet”, így következetesen, így horgásztam végig a versenynapokat. Pontosabban az utolsó napon a nagyobb hangsúlyt a „túlparti pontyozás” kapta. Ennek az oka a helyben és a kockáztatásban rejlett.

A stabil keszegezés jó döntés volt

Hogy muzsikáltak a felszerelések? Főleg a nagy távolságra történő pontyozásra gondolok.

Az Essential feeder botok közül a Bream és a Distance változatok kapták a főszerepet. Az utóbbiakról érdemes tudni, hogy ezeket eredetileg „bullet vagy window” kosaras „long cast dévérezésre” fejlesztették ki, ennek köszönhető az egyedi botkarakter is. Hihetetlen érzékenység és jó fárasztási tulajdonság jellemzi. Szinte felfoghatatlan, hogy 100 méter fölé is lehet „vékonyan” horgászni, ha a helyzet úgy hozza, ez az egyik legjobb feeder bot, ami valaha a kezemben volt.

A szektor egyes teríték, ami ellopta a show-t

Mesélj egy kicsit arról a bizonyos napról, amikor elloptad a showt!

Úgy vélem, hogy a szektor győzelemre gondolsz. Az biztos, hogy az eddigi horgászpályafutásom egyik legemlékezetesebb napja volt. Azon a fordulón összejött minden, igaz nem ültem kiemelt helyen, de mivel jobbról a két szomszédom más taktikán volt, így hirtelen szélsőként tudtam funkcionálni, amivel sikerült élnem is.

A Látóképi-víztározó egyik kincse

Az a nap így utólag más szempontból is döntő volt!

Reméltem, hogy nem fogsz erre kitérni. A XII. Feeder OB döntő az ismét parádézó Erdei Attila és Bakó Peti csatáját hozta. A fej fej mellett zajló küzdelembe sikerült a szombati eredményemmel belenyúlni, az így fájó pontot vesztő Bakó Péter a vasárnapi bravúros horgászat ellenére is „csak” a dobogó második fokára tudott felállni. Mindkét horgász előtt emelem a kalapomat, eszméletlen teljesítményt nyújtottak idén is.

Megmondom őszintén, hogy a szombati egyes után azt gondoltam, hogy na végre a Jani megérkezett! Hogy élted meg ezt és azt, hogy végül a KILENCEDIK helyen zártad a döntőt?

A jó eredmények korábban sem kerültek el, viszont valami mindig hiányzott. Az idei év annyival volt másabb, hogy végre sikerült stabilizálnom a versenyzésemet, melyhez nagy mértékben hozzájárult az együttműködés a Garbolinoval. A szombati nap egy nagyon jó visszacsatolás volt számomra, hogy igen is van keresnivalóm a „felsőházban”. Titkon reméltem, hogy sikerül a TOP10-be kerülni, de sokat nem adtam volna érte. A célom az volt, hogy annyi ranglista pontot szerezzek, hogy jövőre mentesüljek a selejtezőtől. Ezzel sok energiát tudok spórolni, amit a Középdöntős felkészülésre tudok majd fordítani.

Az utolsó napi kockáztatás eredménye

Milyen távlati terveid vannak?

Aki ismer tudja, hogy két lábbal állok a földön, így a céljaimat is ennek megfelelően tűzőm ki magam elé. Azonban az utóbbi évek eredményei, és a rendelkezésemre álló lehetőségek alapján azt gondolom, hogy a következő pár évben szeretnék „megragadni” a ranglista első felében és onnan már bármi lehet.

Nagyon remélem, hogy a céljaid valóra válnak, melyhez sok sikert kívánok!

TACKLEBAIT, MINDENT A HORGÁSZOKÉRT!