TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

Fogós kérdések, avagy útmutató a damilok sűrűjében…

2020.09.09 17:17
Fogós kérdések, avagy útmutató a damilok sűrűjében…

Fogós kérdések, avagy útmutató a damilok sűrűjében…

 

A horgászfelszerelések fejlődését nyomon követve talán a zsinórok esetében tapasztalhatóak a legnagyobb léptékű technológiai újítások. Természetesen ezek elsőre nem olyan látványosak, mint a botok esetében tapasztalt innovációk. Viszont elég belegondolunk, hogy 1937 a modern monofil zsinór feltalálása   óta mennyi minden változott!

Sokan esnek abba a hibába, hogy nem fordítanak elég figyelmet a damil kiválasztására, tévúton járva gyorsan elintézik a vásárlást a „jó lesz az” mondattal! Pedig ha belegondolunk, a horgászzsinór a felszerelés azon része, mely a legnagyobb és legtöbb megpróbáltatásnak van kitéve a horgászat során. Szerencsére már a horgászcikkek piacán minden módszerhez külön, azok elvárásaihoz igazodó zsinórok állnak rendelkezésre, így ajánlott azok között keresgélni. 

 

A zsinórok jellemző műszaki paraméterei és a fontosabb tudnivalók a spulnin található címkén – némi idegennyelv-ismerettel – könnyen értelmezhetőek, így lényegesen megkönnyítve a választást. De ha bizonytalanok vagytok a kérdésben, kérdezzetek meg egy szakértőt! Hozzánk bátran fordulhatok!!!

Stílszerűen a történet szálát tovább folytatva és semmiképp nem bogozva érdemes néhány konkrét típusra is felhívni a figyelmet. Ezek nem mások, mint a Garbolino Garboline zsinórok!

A Garbolino GARBOLINE damil az elmúlt évek során kivívta magának azt az elismerést, hogy mára már szinte megkerülhetetlen szereplője lett a horogelőke és előkezsinór a piacnak. A mára fogalommá vált GARBOLINE zsinórok a japán monofilból készülnek, amely a minőség terén nem ismeri a kompromisszumot. Átmérőjéhez képest kivételesen magas a a csomózottan mért szakítószilárdsága, amelyhez kiemelkedő kopásállóság társul. A GARBOLINE sikerein felbuzdulva a francia gyártó, egy teljesen új sorozatot állított elő a főzsinórok terén: a Match-Feeder Sinking zsinórt. Ennek célja továbbra is a kiváló minőség és megbízhatóság biztosítása, függetlenül attól, hogy éppen melyik módszerhez használjuk.

Érdemes és kötelező szót ejteni az előke zsinórokról is! A damilok ezen ága nem a véletlen műve, nem egy PR-fogás, hanem annál sokkal több. Egy pillanatra nézzünk is egy kicsit a dolgok mögé! Az előkezsinór egy külön kategória, mivel lényegesen extrémebb terhelésnek vannak kitéve, így ennek megfelelően alakult a fejlesztési irány is, aminek az eredményét nap mint nap megtapasztalhatjuk.

Azonban itt még hangsúlyosabb a minőség kérdése, így a választás megkönnyítése érdekében itt is élünk egy javaslattal. Az „ős-GARBOLINE” anno és most is a világ egyik legjobb, legismertebb és legmegbízhatóbb horogelőke és előkezsinórja. A legújabb fejlesztésű és az előd által lerakott úton nyílegyenesen haladó Garbolino GARBOLINE SUPER G POWER előkezsinór esetében, meg merjük kockáztatni, hogy talán még jobb is lett. A fluorocarbon zsinórok terén is megtaláljuk a számításainkat a GARBOLINE FLUORO POWER személyében, amely az adott damil típusra jellemző összes pozitív tulajdonságot felvonultat, sőt egy kicsit még többet is!

A lényeg, hogy komolyan kell venni a zsinór-kérdést, legalább annyira, mint azt Thészeusz tette. Aki az Ariadnétól, a krétai király lányától kapott bűvös gombolyag segítségével ki is jutott a labirintusból. Reméljük, hogy sikerült a horgászzsinórok útvesztőjében segítséget nyújtanunk egy-egy biztos tipp ajánlásával, hogy ne egy „hajszálon” múljon…