TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

Garbolino Game Over Carp Vol #2

2020.06.22 18:29
Garbolino Game Over Carp Vol #2

Szárazteszt képekben:

Összefoglalva a Game Over Carp botról bátran elmondható, hogy egy sokoldalúan használható bot, amely változatos körülmények között is megállja a helyét. Paraméterei alkalmassá teszik lassan áramló csatornákon úsztatva keszegre horgászni, finom gumizással és szerelékkel a finnyás kárászok nyomába eredni, illetve kemény terepen a megfelelő gumizással és szerelékkel testes halakat üldözőbe venni. Mindezért cserébe nem is kell túlságosan zsebbe nyúlni, a bot és hozzá pár kiegészítő egy középkategóriás feeder bot+ orsó páros áráért elérhető.

Kisfiam Zsombor esetében a száraztesztet éles próba is követte. Ez volt az első alkalom, hogy önállóan (apróbb segítségekkel és iránymutatásokkal) végig horgászott egy délelőttöt rakósbottal. Olyan vizet kerestünk, ahol gyors, melós, sokhalas pecára van lehetőség. Nem volt cél a nagy halazás, sokkal inkább az, hogy sok kapás legyen, sokat kelljen tolni és húzni a botot, hogy a mozdulatok rögzüljenek.

A kiválasztott víz egy pici fél hektár körüli tavacska, amolyan kis kacsaúsztató, amiket mostanában divatos az „angolos” jelzővel illetni. Partján és a szélén viszonylag buja növényzet, a víz mélység átlagosan 1 méter körüli. Intenzív telepítés és horgászat nincs rajta, halállománya sem túl gazdag, keszegfélékre, kárászra esetleg pár pontyra számítottunk. Nem bonyolítottunk semmit, egyszerű világosbarna apró szemcsés etetőanyag, némi csontival és angolmorzsával dúsítva, a nagyobb halakban bízva még pár doboz csemegekukorica került a vödörbe.  A két topsetbe vékony csőgumi, a szerelék 16 főzsinór 14-es előke, 0,5 és 1 gr-os úszó, vékonyhúsú 14-es és 16-os horgok. A nyílt vízre etetőanyag, a növényzet mellé csak csemegekukorica került. Indulhat a peca!

Megy a horgászat kézben tartott bottal is! Szükséges is volt, mert volt kapás bőven.

Fáradunk egy kicsit? Ááá, dehogy! Csak kukorica a horgon, mert várjuk a pontyokat!

És már szalad is a gumi!! A sekély vízben a felszín alatt rohan el a hal…

A mozdulatok lassan hibátlanok, csinálja mint a nagyok!

A jól hangolt szerelék sokat segít, hibát nem vétett, bár nagy az izgalom…

Már kézben is az első rakósbottal fogott ponty! A mag ismét elvettetett, csirázott és szárba szökkent! Persze a feederezés térnyerése vitathatatlan, de íme így fest egy újdonsült rakósbotos ifjú pecás.

Egy eredményes fárasztó nap végén. A terv bőven túlteljesítve. Sokkal többet fogott és sokkal többet tanult, mint amire számítottunk. A botnak ez a nap nem jelentett kihívást… de ami késik…

 

Szerző: Szigeti László