TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

GARBOLINO ESSENTIAL AZ EGYIK ELÉRHETŐ LEGJOBB, AVAGY A FEEDER BOTOK ESSZENCIÁJA!

Fordán Krisztián
2021.05.24 14:50
GARBOLINO ESSENTIAL AZ EGYIK ELÉRHETŐ LEGJOBB, AVAGY A FEEDER BOTOK ESSZENCIÁJA!

GARBOLINO ESSENTIAL AZ EGYIK ELÉRHETŐ LEGJOBB, AVAGY A FEEDERBOTOK ESSZENCIÁJA!


Bevezetésként meg kell jegyeznem, sokat gondolkodtam azon, hogyan is építsem fel a mondanivalómat annak érdekében, hogy a tisztelt olvasó javarészt az objektivitást tapasztalja meg a botcsalád bemutatása során. Ezért úgy döntöttem, hogy két kérdés köré építem fel a gondolatomat a Garbolino Essential feeder botok pontosabb megismerése érdekében.


Az első és legfontosabb dolog: legyen szó bármelyik gyártó "csúcs feeder botjáról" az egytől egyig kiváló termék. Mert aki a prémium szegmensben keres magának feeder botot, az rossz döntést nem tud hozni. De!! Nagyon nem mindegy, hogy a felső kategóriában mit kapunk a pénzünkért, és ezzel a gondolattal lel értelmet a címválasztás. Jöjjenek a tények és lássuk miért is “gondolom azt”, hogy az "elérhető" legjobb feeder bot(család) a Garbolino Essential!

Mitől jobb?

Az első kérdés, hogy az egyes Garbolino Essential botok vajon többet tudnak-e, mint a konkurencia azonos paraméterekkel rendelkező botjai? A válasz ez esetben az, hogy igen is, meg nem is! De annyi biztos, hogy amit egy prémium feeder bottól elvárunk, azt az Essential is stabilan hozza! Azonban, ha azt nézem, hogy mekkora választék áll rendelkezésre (dobósúly, hosszúság és a különböző karakterisztika) és azzal mennyire tudja kiszolgálni a különböző horgászigényeket, akkor viszont a válasz egyértelmű, a Garbolino sokkal jobb opció, mint a hasonló kategóriájú "csúcs feeder botok"! Az Essential botcsalád 10 különböző tagot számlál a finom keszegestől a távoli pontyozó feeder botokon át egészen a speciális etetőbotig bezáróan.

A fentiek alapján a válasz: IGEN! A Garbolino Essential azáltal, hogy széles méret- és típus szortimenttel rendelkezik, jobb választás lehet.

A döntő kérdés az ár-érték arány!

A második kontrollpont az árkérdés. Ezért megvizsgáltam a prémium kategóriában szereplő csúcsbotok árait, ami alapján az Essential többségében a legjobb helyen végzett, különösen az ár-érték arány szempontot nézve! Egy szó, mint száz ennyiért ilyen paraméterekkel rendelkező feeder botot sehol sem lehet kapni.

A prémium feeder botok vásárlása során különösen fontos kérdés, hogy az alkatrészellátás is megoldott legyen, mert ugye az ördög nem alszik. A Garbolino hazai forgalmazása biztos kezekben van, így a bottag- és spiccpótlás problémája itt nem kérdés.

 


A feeder bot építés iskolapéldája

Ejtsünk néhány szót a botok felépítéséről is: a Garbolino mérnökei nem estek abba a hibába, hogy egy szuper ultrakönnyű blankokat válasszanak alapnak, amelyeknek egy nagy hátránya van, hogy sokkal sérülékenyebbek. Ehelyett egy jóval strapabíróbb konstrukció született meg, ami a tapasztalatom alapján szinte mindent kibír. Természetesen, ha rálépünk vagy ha rácsukjuk a kocsiajtót ez is összetörik, de a horgászat során nem éreztem azt soha, hogy félnem kellene attól, hogy „perecre törik”, mint néhány "túlzottan levékonyított csúcs feeder” esetében.

Nagyon nem mindegy a használati érték szempontjából, hogy milyen motiváció előzte meg az innovációt, ami lényegében életre keltette az adott feeder botot. Amennyiben a marketing szüli az ötletet, az szerintem nem az igazi. Sokkal jobb, ha egy új típus piacra kerülését a versenyzői igények diktálják, pont mint az Essential esetében. A cikkben szereplő botokat Anglia talán két legjobb feeder horgásza, Darren Cox és Rod Scott gyakorlati tapasztalata és részletes iránymutatása alapján készítették, amely által az angolos stílusjegyek látványosan visszaköszönnek minden egyes típus tekintetében.

De miért lesz jó a hazai vizeken egy angol horgászok által fejlesztett botcsalád? A válasz nem bonyolult, nézzünk is néhány példát! Itt vannak a Method jelölésű feederbotok, amelyeket a népszerű, úgynevezett "carpodrome" versenyekre fejlesztettek ki, ahol a cél az, hogy versenykörülmények között a lehető legtöbb pontyot sikerüljön szákba terelni. Ez nem ismeretlen a hazai viszonylatban sem, mivel az ilyen jellegű pontyos versenyek itthon is népszerűek. Sokféle „methodos” bottal volt már szerencsém, de a Garbolino Essential Method-ot mindenféle kompromisszum nélkül, nyugodt szívvel merem ajánlani.Nézzünk egy másik példát! A távoli finom keszegezés igazi mesterei is a szigetországi pecások, így az általuk megalkotott botok, ilyen például az Essential Bream, amely a hazai viszonylatban is kiválóan használható típus. Hogy miért?
A bot karakterisztikájának köszönhetően kapunk egy roppant érzékeny felső részt, majd jön egy „kőkemény” gerinces alsó tartomány, aminek köszönhetően pontosan tudunk relatíve nagy távolságra horgászni. Apropó: távolság, a Garbolino Essential Bream egy toldós feeder bot, amely a szerelék megbontása nélkül, szinte egy mozdulattal 360-ból 390-es méretre módosítható, így a jóval nagyobb dobások is kivitelezhetőek. Ezeknek a speciális tulajdonságoknak köszönhetően, ez a feeder bot tökéletes választás a finom methodozáshoz is! Egy szó, mint száz: ezeket a feeder botokat a versenyzői igények kiszolgálására készítették el, legyen szó bármelyik típusról is.

A fent leírtak alapján egyértelműnek tűnik, hogy a felső kategóriában egy igazán jó választás az Essential. Aki teheti, ne hagyja figyelmen kívül a piac "elérhető" legjobb feeder botját!