TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

A zsennyei Garbolino – Tacklebait Kupa összefoglalója

2022.08.31 08:58
A zsennyei Garbolino – Tacklebait Kupa összefoglalója

A zsennyei Garbolino – Tacklebait Kupa 2022 összefoglalója

 

Lassan már hagyománnyá válik, hogy augusztus hónap közepén kerül sor a TACKLEBAIT HORGÁSZBOLT és WEBSHOP horgászversenyre, melynek helyszíne a méltán híres zsennyei versenytó.

Fontos megjegyezni, hogy a 2022. augusztus 21-re kiírt versenyre a létező összes meteorológiai platformon és fórumon „eszméletlen” mennyiségű csapadékot jósoltak. Ismerve a jelenlegi időjárási viszonyokat, a sok eső egyáltalán nem baj, mivel a legtöbb horgásztó vízhiánnyal küzd, amely alól a zsennyei sem kivétel. Most szerencse, vagy nem, ez nézőpont kérdése, de végül az időjárás kitartott és csapadék nélküli, szinte tökéletes horgászidő fogadta a versenyzőket.

A méltán híres method víz és annak horgászai

A zsennyei mezőny a tóhoz hasonlóan nagyhírű, minden túlzás nélkül, aki ezen a tavon képes „maradandót” alkotni, az máshol is megállja a helyét. Erre jó példa a sok Method és Feeder OB-t megjárt horgász, nem is beszélve a helyi specialistákról. A zsennyei versenytavat végül is 47 fő feeder horgász vette birtokba, a helyi szabályok szerinti kétfordulós lebonyolítási rendszernek megfelelően.

Itt Zsennyén szinte kivétel nélkül két etapban zajlanak a versenyek, a rajthelyeket reggel sorsolják, ahol figyelembe veszik a kiemelt helyeket is az egyenlő feltételek érdekében. A sok fogásról és a nagy halakról híres zsennyei tóról is elmondható, hogy helyfüggő, viszont ez kevésbé érezhető, mint máshol. A siker titka itt Zsennyén az etetés, pontosabban a sok etetés és természetesen a megfelelő felszerelés. Tudni kell, hogy itt jöhet szinte bármekkora ponty, így ennek fényében kell a végszereléket összeállítani. Itt a Method VSZ által előírt szabályok, mint például a horog méret nem releváns, ennek az okairól az előbb írtam.

Azonban a halakkal történő kíméletes bánásmód terén a kellő körültekintés, és a szabályok betartása hatványozottan érvényesül. Hogy mire gondolok? Versenyszák limit, pontyzsák megléte, fonott horogelőke átmérő limit, illetve a vízhőmérséklet fényében halfaj tilalom is szokott játszani.

A rövid szabályismertetés, pontosabban szemezgetés után térjünk rá, hogy mi is történt a TACKLEBAIT-GARBOLINO FEEDER Kupán.

 

Az első forduló és ami utána történt

Az első forduló során a versenytó nem igazán hazudtolta meg magát, így a szektor első és második pozíciók a „favorit” helyekről jöttek ki. Érdemes tudni, hogy az alacsony vízszint miatt egy kicsit „felborult” a pálya, mivel számos helyen a korábban előnyös „kavicspadok” most víz felett voltak, ami főleg a fárasztás során okozott fejtörést a horgászoknak.

A délelőtti forduló során két versenyző is 50kg fölé jutott, de a képzeletbeli első helyet Kiss Feri szerezte meg, 55700 fogott súllyal - egy kicsit spoilerezek - az első forduló pole pozícióját sajnos nem sikerült neki megőrizni, aminek az oka egy szektor kilencedik helyezés volt. Ezért is fontos a verseny végeredményének szempontjából – Zsennyén is – a jó, vagy inkább a kiegyensúlyozott sorsolás.

A délelőtti forduló összességében jó és helyenként kiemelkedő fogásokkal zárult, amit mindig egy jó hangulatú szünet követ. Egy horgásztársunk biztos nem fogja elfelejteni ezt versenyt, mert sikeresen vagy sikertelenül - ez megint nézőpont kérdése – leamortizálta a feeder botjait. A bölcs ember más kárán tanul, így okulásul: SOHA NE SZÁLLÍTSD A FEEDER BOTJAIDAT NYITOTT ÁLLAPOTBAN, MERT AZ OLDALAJTÓ, HA ELSZABADUL, AZ BIZONY PUSZTÍT... Még egy érdekesség, az emlékeim szerint ennyi feeder bot még nem törött el egy zsennyei versenyen sem, mint ezen. Az igazsághoz tartozik, hogy ehhez kellett ám három horgász is. A szünetben többen is egy, egy perces néma csenddel adóztak „az ütközetben elesett” feeder botok emléke előtt. Aggodalomra semmi ok, mert a TACKLEBAIT WEBSHOPBAN gyorsan és egyszerűen lehet pótolni a „készleteket”...

 

A második forduló, avagy harc a győzelemért...

A második fordulóra megérkezett a szél, ami tovább bonyolította a versenyzők dolgát. A zsennyei feeder versenyek sajátossága a csúzlival történő etetés, amelynek a pontossága ilyen körülmények között megkapta relatív jelvényt sok horgász esetében.

Szó esett a versenytóban rejlő kihívásokról, és a mezőny erősségéről, aminek köszönhetően a délelőtti fordulóban szektor egyet horgászók közül senki sem tudott duplázni. Az előzőekben leírtak alapján az idei TACKLEBAIT – GARBOLINO FEEDER Kupa rendkívül szoros végeredményt hozott a dobogósok tekintetében, ahol a fogott súly döntötte el a helyezéseket.

Az élen az idei évben sziporkázó Kurucz Szilveszter végzett, három helyezési számmal, és a 72390 gramm fogott súllyal. Szilveszter idén már többszőr is sikeresen „bevette” a zsennyei tavat, így a győzelmén senki nem lepődött meg.

Azonban a második fordulóban több kihívója is akadt és ebben a kiélezett küzdelemben – 3,5kg különbséggel - a második helyezést a TACKLEBAIT CSAPAT oszlopos tagja, Lisztes Gergely szerezte meg. Végül a dobogó szabad helyére - pontegyenlőséggel – Prenner Szabolcs futott be, aki szintén a TACKLEBAIT színeket erősíti.

A statisztikát kedvelők számára leírom, hogy a verseny összfogása végül 2111 kg volt, ami közel 45 kg-os átlagot jelentett. Ez a produkció megér egy kalapemelést, különösen, ha figyelembe vesszük ezeket a frontos időjárási körülményeket.

Az idei TACKLEBAIT-GARBOLINO KUPA ismét nemzetközi volt, mivel szlovén és felvidéki barátaink is megtisztelték ezt a szokásoknak megfelelően jó hangulatú, és izgalmas versenyt.

Köszönjük ismételten mindenkinek, aki részt vett és jelenlétével emelte a verseny színvonalát. Jövőre újra találkozunk!

TACKLEBAIT MINDENT A HORGÁSZOKÉRT!