TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

Az újdonságok megérkeztek...

Fordán Krisztián
2022.01.11 14:47
Az újdonságok megérkeztek...

Az újdonságok megérkeztek...

Eltelt egy újabb év, egy fejlesztésekkel teli év, aminek az eredményeként új termékekkel bővült a GARBOLINO, a SAKURA és a PROWESS kínálata. Lássuk is, hogy melyek azok a portékák, amelyek várhataóan lázba hozzák a horgász szívet!

 

Versenyszákok...

Mára legtöbb amatőr feeder versenyen is bevezetésre és alkalmazásra kerültek az országos versenyszabályok, így a haltartó méretre vonatkozó előírások is. Ez alapján a minimálisan használható szák méret a 3,5 méter. A Garbolino kínálatában korábban is voltak ennek a paraméternek megfelelő versenyszákok, viszont a paletta tovább bővült két olyan típussal, ami várhatóan nagy kedvence lesz. Lássuk is  felhozatalt!


Garbolino HEAVY DUTY CARP 350

A vadonatúj Garbodrome Heavy Duty Keepents versenyszák valószínűleg az egyik legnagyobb sláger lesz az adott termék kategóriában!

Hogy miért is?

Érdemes tudni, hogy a Garbolino „feeder irányzata” leginkább az angol minta alapján alakul és fejlődik, ennek köszönhetően a ködös Albionban oly népszerű „Carpodrome stílus” több termékben is fellelhető.

Hogy ez mit jelent?

Ezeken a jellemzően sok pontyos versenyeken, a felszerelésnek bírni kell a terhelést, ami különösen igaz a haltartókra is. A Garbolino HEAVY DUTY CARP 350 szák anyaga rendkívül erős és strapabíró, ami garantálja a hosszú „élettartamot”, így nem kell szezononként elgondolkodni a cserén.

A Garbolion által kifejlesztett, vízálló Hydropobe Power anyagnak köszönhetően a háló nagyon rövid idő alatt megszárad, így a szállítás során kevésbé lesz érezhető a kellemetlen „szákszag”. A versenyszák szögletes gyűrűi 50 x 40 cm-es méretűek.

A körültekintő tervezésnek köszönhetően a versenyszák a kritikus helyen megerősítést kapott, így például az utolsó három fémgyűrű műanyag bevonattal lett ellátva, amely nagy mértékben növeli a szák élettartamát. A Garbolino HEAVY DUTY CARP egy bitang erős 3,5 méteres szák, amit nyugodt szívvel ajánlunk mindenkinek!


Garbolino G ONE Competition 400

A versenyszákok között a Garbolino típusai sok szempontból kilógnak a sorból, természetesen sosem negatív tekintetben! A márka által forgalomba hozott haltartók egyik legjellemzőbb ismertetőjele a „túlméretes” száknyílás, amibe gyerekjáték a „szákból szákba” megoldással a halakat behelyezni.

Itt nem kell attól félni, hogy mellé tesszük egy óvatlan pillanatban, aki már átélte ezt az tudja, hogy mennyire hasznos tud lenni ez a megoldás.

A G ONE Competition minden paraméterében kiemelkedő, legyen szó az anyag használatról, azokról a praktikumot szolgáló megoldásokról, mint a gumírozott fémgyűrűkről. Egy szó, mint száz ezt a szákot nem szabad kihagyni a sorból, ha egy új versenyszák vételen gondolkodsz. A Garbolion által kifejlesztett, vízálló Hydropobe anyagnak köszönhetően a háló nagyon rövid idő alatt megszárad, így a szállítás során kevésbé lesz érezhető a kellemetlen „szákszag”.

A szák ismertető jegye a nagy, 55 x 45 cm-es „elsőgyűrű”, ami nagyon megkönnyíti a halak szákba helyezését, a versenyszák többi szögletes gyűrűje 50 x 40 cm-es méretű.

A körültekintő tervezésnek köszönhetően a versenyszák a kritikus helyen megerősítést kaptak, így például a fémgyűrűk műanyag bevonattal lettek ellátva, amely nagy mértékben növelik a szák élettartamát. A Garbolino G One Competition teljes hossza 4 m, ami tökéletesen megfelel a nemzeti és a nemzetközi szabályoknak is!


Új generációs merítőfejek...


A több évtizedes versenytapasztalatoknak és a vásárlói visszajelzésekre történő odafigyelésnek köszönhetően mindig is híresen jók - és ez által népszerűek - voltak a Garbolino merítőfejek.

A 2022. évi felhozatalt látva az előző állításra sikerült még egy lapáttal rá tenni, mert egy igazán jó szortiment került a piacra. A bevált receptet alapul véve sikerült megalkotni a teljes finomszerelékes és method módszer igényeket lefedő terméksort, amelyek között mindenki megtalálja a megfelelő típust. Külön említést érdemel, hogy igen nagy az egy típuson belül is a méretválaszték, aminek igazán a versenyhorgászok fognak értékelni.

A gyors és pörgös keszeghorgászat esetében nélkülözhetetlen damilos szákfejek egyre inkább kopnak ki a piacról és a helyüket a hasonló paraméterekkel rendelkező és bíró szövetanyagból készült fejek, erre találunk példát a 2022. évi Garbolino újdonságok között is. Lássuk is előszőr a methodos vonalat!


Garbolino HAIR RIG BLUE merítőfej

Az első a típus a HAIR RIG BLUE, mint ahogy a nevéből is látszik ez a method technika kedvelőinek készült. A hajszálelőkével történő horgászat esetében kiemelt fontosságú a megfelelő merítőfej. A Garbolino HAIR RIG esetében a kék színű háló 3mm-es szövésű, ami a korábbi típusokhoz képest lényegesen sűrűbb, nem mellékesen halbarát kivitelű is. A háló jellegéből eredően a horogcsali vagy a különböző hajszálelőkés megoldás (quickstop, tüske) nem akad bele, illetve rosszabb esetben nem szakad le. A sűrű hálónak van egy másik előnye is: a csali is bent marad a szákba, így azt újra tudjuk használni, illetve nem derül fény a titkunkra sem!
A Garbolino HAIR RIG BLUE szákfejen találunk két EVA lebegtetőt is, amely nagyon megkönnyíti a szákolást, pontosabban a szák kezelését.

A Garbolino HAIR RIG két féle méretben érhető el ez a methodosok számára kötelező merítőfej (hálómélység 28 és 30 cm - méret: 47 x 42 és 57 x 47 cm).


Garbolino LATEX MATCH merítőfej

A Garbolino 2022- évi újdonságai között megtaláljuk a híres és közkedvelt gumírozott Garbolino merítőfejek méltó utódját a Garbolino LATEX MATCH merítőfejet is. Az új generációs szákfej kialakításának és az anyaghasználatának köszönhetően méretéhez képest meglepően „gyors”, ami alapfeltétel a sok pontyos horgászatnál. A szák oldalháló része 6mm-es, míg az alsó rész 3 mm-es, ez a kombinációja biztosítja a kellő gyorsaságot.

A háló gumírozott, amelynek köszönhetően gyorsan szárad és strapabíró. Tökéletes választás methodozáshoz (háló mélység: 30cm.  méret: 45x35, 50x40 és 55x45cm). Az első benyomások alapján igazi „bestseller” termék lesz a Garbolino LATEX MATCH merítőfej.


Garbolino LATEX CARP SCOOP merítőfej

Egy régen várt merítőfej típus érkezett az idei újdonságok között, ami nem más, mint a Garbolino LATEX CARP SCOOP! Több szempontból is innovatív merítőfej egy képzeletbeli űrt tölt be, mivel eddig lebegtetővel ellátott kimondott pontyos szákfej nem volta kínálatban. A haló anyaga egy új formulából készült gumírozást kapott, ami talán még jobb is lett, mint a korábbi típusoknál megtalálható latex anyag. A méret és a fej kialakítás igazodik a felhasználói igényekhez. Ez a szuper pontyos merítő négy méretben kapható: 45x35, 50x40, 55x45 és 60x50 cm. Amihez a két kisebb típusnál 28 cm, 30 cm, míg a két legnagyobb modell esetében 35 cm hálómélység társul. A Garbolino LATEX CARP SCOOP merítőfej egyetlen egy methodos horgász kelléktárából sem hiányozhat.

 


Garbolino FLOATING SCOOP merítőfej

Az új típusú szákfejek bemutatását a Garbolino FLOATING SCOOP-al zárjuk, ami egy igazán üde színfoltja a kínálatnak. Az új HAIR RIG hálóhoz nagyon hasonló kialakítást kapott a Garbolino FLOATING SCOOP is, viszont a szélesebb profilnak köszönhetően ez már jobb megoldás a nagyobb halak szákolásához. A klasszikus D alakú kereten két darab EVA lebegtetőt találunk, ami nagy segítség a szákolás és a szákhasználat során.

A praktikum és az előrelátás a háló kialakításánál is megtapasztalható. A fekete textilháló oldalrészei 8 mm-es, míg az alsó rész 3 mm-es lyukosztású, amely gyors szákolást és nem mellékesen halbarát kivitelt tesz lehetővé. Három méretben kapható: 42 x 38, 47 x 42 és 52 x 47 cm. A háló mélysége a két legkisebbnél 30cm, a legnagyobbnál 35cm. 

Végül jöjjön a nem kimondottan nagyhalas szákfej, amely esetében is csupa jó hírről tudunk beszámolni!


Garbolino LIGHT SCOOP merítőfej

A Garbolino 2022- évi újdonságai között számos új szákfejet is találunk, amelyek számos eddig megoldatlan kérdésre adnak tökéletes választ. Erre jó példa a Light Scoop merítőfej is. Ahogy a nevéből is látszik ez típus a finomszerelékes feeder technika kedvelőinek készült. A merítőfej kialakításának és az anyaghasználatának köszönhetően nagyon gyors, ami alapfeltétel a pörgő keszegezésnél.

A szák oldalháló része 6mm-es, míg az alsó rész 3mm-es, ez a kombinációja biztosítja a kellő gyorsaságot. Tökéletes választás a kisebb méretű pontyokhoz (hálómélység 30 cm - méret: 45 x 35 cm). A Garbolino LIGHT SCOOP egy tökéletes alternatíva a damilos keszeges szákfejek kiváltására!

Az első benyomások alapján a 2022. évi újdonságok igen jól sikerültek, ami alapján remélhetően sokan teszik le a voksukat a Garbolino szákfejek és haltartók mellett. Hamarosan további részletekkel érkezünk a többi újdonságról is!

TACKLEBAIT MINDENT A HORGÁSZOKÉRT!