TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

Method Last Dance, avagy az év utolsó nagy feeder versenye...

2020.09.28 18:12
Method Last Dance, avagy az év utolsó nagy feeder versenye...

METHOD LAST DANCE, AVAGY AZ ÉV UTOLSÓ NAGY FEEDER VERSENYE….

Idén tavasszal, némi közjáték miatt a tervezettől később kezdődött el az V. Method Feeder OB öt különböző helyszínen. Mindentől – főleg a Covid–19-járvány miatti intézkedésektől függetlenül elmondható, hogy a várakozásoknak megfelelően rendkívül népes tábor gyűlt össze a képzeletbeli csatamezőkön, ahol a tét a nagybajomi döntőbe jutás volt. A selejtezőkön összesen 80 fő methodos kvalifikálta magát a 2020. október első hétvégéjén megrendezésre kerülő fináléba, ahol a három forduló után kerül majd sor a bajnok avatására. Egy szó, mint száz érdekes lesz, az már biztos!

A method népszerűségét sokan és sok szemszögből vizsgálták az elmúlt időszakban. Amennyiben a versenyzést vesszük górcső alá, és a popularitásának a miértjét keressük, akkor a MOHOSZ által szervezett Method Feeder bajnokság elég egyértelmű választ ad! Meg merem kockáztatni, hogy nincs még egy országos szintű bajnokság, ahol ilyen harmonikusan megfér egymás mellett a lelkes amatőr, a félprofi és a profi versenyző. A method módszer bizonyos szempontú egyszerűsége ‒ nem is kevés alkalommal – olyan helyzetet is szülhet, ahol egy amatőr horgász képes akár egy világbajnokot is megelőzni a mérlegelést követően. Ebből eredően van az egész megmérettetésnek egy varázsa, amely már öt éve töretlen. Természetesen szót kell ejteni az amatőr versenyekről. Ezek sok helyen professzionális szervezési rendszerben valósulnak meg, és számos trónkövetelőt neveltek és nevelnek ki.

Visszatérve az V. Method Feeder OB versenyszabályzatára, amelyben a legkardinálisabb eltérés a hétköznapi methodozáshoz képest, hogy itt a fonott dobó- és horogelőke tiltólistára került. Ezzel kapcsolatban hadd osszam meg a véleményemet! A fonott kontra monofil kérdés örök téma, számos érv szól az egyik és a másik mellett is. Amennyiben a halakkal való bánásmód oldaláról közelítjük meg, akkor egyértelmű, hogy a monofil mellett foglalunk állást. Azonban, ha azt vizsgáljuk meg, hogy melyik típus esetében kell nagyobb jártasság vagy a methodra jellemző komplexebb rendszert nézzük – ahol a felszerelés minden egyes eleme egymásra épül ‒ akkor is a fonott kerül hátrányba. Ez alapján mondhatjuk azt is, hogy a monofil zsinórral történő methodozás összetettebb, ezáltal versenyszerűbb.

Az elődöntő lebonyolításának sajátossága miatt a döntőbe jutott horgászok magukkal viszik a pontjaikat, amely már egy előzetes rangsorként is szolgál. A verseny hétvégéjéhez közeledve, miután véglegesítik a névsort, egy játékra hívunk Benneteket, ahol megtippelhetitek, hogy ki lesz a bajnok. Egy örök klasszikust idézve: „Ha kicsit a tét, a kedvem sötét.", amely alapján a helyesen tippelők között értékes ajándékcsomagot fogunk kisorsolni!

Addig is kövessétek a TackleBait közösségi oldalait és látogassatok el a weboldalunkra, ahol számos akció vár Rátok!

Methodra fel!