TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

A legjobb előkötött horgok method feederezéshez!

2022.07.10 19:16
A legjobb előkötött horgok method feederezéshez!

A legjobb előkötött horgok method feederezéshez!

Az előkötött horgok egyre nagyobb teret kapnak a horgász piacon. Napról napra nő az igény a jó minőségű és profin „megkötött” előkékre. Anno a kényelmes horgászok számára volt jó alternatíva, de a trendek változásával már szinte minden horgász, sőt még a versenyhorgászok kelléktárában is megjelennek az előkötött horgok.

A választás viszont az előkötött horgok esetében sem egyszerű, mert számos szempontot kell figyelembe venni, hogy hatékony rendszert kapjunk az előkötött horog használatával. A most következő írásunkban segítséget nyújtunk az előkötött horog vásárlásban.

Monofil vagy fonott?

A nagy gyártók közül - gondolok itt a Guru-ra vagy a Prestonra - szinte kizárólag csak monofil vagy fluorocarbon zsinórból készülnek a horogelőkék. Ennek oka, hogy ezek a termékek eredetileg az angol piacra készültek. Ezzel a dologgal egyébként sincs semmi gond, mivel egyre több horgászvizen, és a legtöbb horgászversenyen a monofil előke az elfogadott típus. Összefoglalva, az előkötött methodos előkék esetében a legnagyobb választékot a monofil típusokból találjuk.

Mindenre van megoldás...

A fonott előkötött előkék esetében három lehetséges alternatíva létezik, melyeket a Benzar, a Delphin és az EA kínálatában találjuk meg.

Csalirögzíési variációk!

A methodos hajszálelőkés megoldások számát nagyjából négy fő típusra lehet szűkíteni:

  • csalitüske
  • quickstop
  • pelletkarika
  • „loop” vagy a klasszikus végfül, amihez stoppert kell használni

A csalitüske esetében tovább lehet részletezni a felhozatalt, mivel a piacon található összes tüske típusra készül előkötött horog.

Prakitkusság mesterfokon...

Ha a népszerűséget vizsgáljuk, a versenyt a csalitüskés típusok nyerték. Annyival számolni kell, hogy a Guru és a Preston csalitüskéi a „csavart” megoldással készülnek, amelyek a keményebb horogcsalikat kevésbé tolerálják.

Tipp: A „megkeményedett” csalikat újra „harckész” állapotba lehet hozni, ha egy alma darabot teszünk a csalik közé.

Melyik a legjobb előkötött horog?

A Preston és a Guru előkötött horgai kiemelkednek a piacon, minden egyes előke professzionálisan készül, aminek köszönhetően még a legkritikusabb horgászok is 100%-ig meg tudnak bízni ezekben a horgokban. A kínálat maximálisan lefedi a method horgászat által támasztott igényeket, a zsinór átmérő, és az előke hosszúság tekintetében is.

Tüske, Quickstop vagy Lopp, van itt minden...

Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni, hogy a fent említett típusokkal szemben számos, kimondottan a hazai horgászok igényeihez igazított előkötött horog is elérhető, melyek bizonyos körülmények között jobb választásnak bizonyulnak. Lássuk melyek is ezek!

Előkötött horgok nem csak profiknak...

A BENZAR METHOD Rig elérhető monofil és fonott változatban, illetve a csalitüske esetében is két opció áll rendelkezésre. A minőségre, és a felhasznált anyagokra itt sem lehet panaszunk, mivel nagy körültekintéssel készülnek, aminek köszönhetően számos versenyhorgász is ezeket az előkötött horgokat vásárolja meg az adott horgászboltban, vagy a horgász webshopban.

Szakállas vagy szakáll nélküli legyen a horog?

Ez egy igen megosztó kérdés, igazságot nehéz tenni, mivel számos szemszögből lehet vizsgálni ezt a dolgot. A döntő tényező e tekintetben az, hogy milyen horgász versenyen, vagy milyen tavon fogunk horgászni. Egyre több helyen tiltott megoldás a szakállas horog, így a szakáll nélküli változatok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Egyedi hajszálelőkés megoldások!

Még egy gondolat a BENZAR METHOD RIG Mono Line előkötött horogról, pontosabban a hajszálelőke variációról. Hogy miért is lehet a legjobb előkötött horog a BENZAR METHOD RIG Mono Line, annak oka nem más, mint az úgynevezett „fülbe kötött” csalistüske.

Egyedi "kész" megoldás a horgászboltok polcairól.

Ez a megoldás sokkal nagyobb mozgási szabadságot biztosít a tüskére szúrt csalinak, legyen szó minibojliról, wafterről, vagy akár pop up csaliról. A BENZAR METHOD RIG Mono Line egy megfizethető árú prémium minőségű előkötött horog megoldás a method feeder horgászok számára.

A legjobb fonott előkötött „methodos” előkék!

Szerencsére ezekből a fonott változatokból is nagy kínálat található a jobb horgászboltokban, illetve a webshopokban. A korábbiakban már részben érintettük ezt a területet, de most részleteiben fogjuk vizsgálni, hogy melyek a legjobb fonott előkötött horgok. A vásárlói visszajelzések, és a megszerzett tapasztalatok alapján, a BENZAR METHOD RIG Sinking Braid Line, és az Erdei Attila egyéni feeder világbajnok által fémjelzett EA Method Rig Seria előkötött horgok a legnépszerűbbek, és egyben a legjobb választások is.

Variációk csalitüskére...

A BENZAR METHOD RIG Sinking Braid Line esetében különböző csalitüske, horogméret és a zsinórvastagság áll rendelkezésre, melynek köszönhetően jól tudunk reagálni a különböző helyzetekre.

EA, ez a név garancia...

Az EA Method Rig Seria esetében, a fent leírt alternatívákon felül a különböző horogtípusok is rendelkezésre állnak, ami további előny azoknak, akik ezeket az előkötött horgokat választják.

Akkor most melyik a legjobb előkötött method feeder horog?

A választásnál figyelembe kell venni számos kérdést, amelyek tisztázása egyébként is fontos a methodozás esetében. Melyek is ezek a kérdések? Mekkora halakra horgászunk? Milyen csalit használunk, annak mekkora felhajtó ereje? Megengedett-e a fonott zsinór?

A horgász felszerelés gyártás fejlődése maximálisan leköveti a horgászok igényeit, mely által olyan „speciális” eszközök váltak elérhetővé - mint például az írásunk tárgyát is képező előkötött method horogelőkék - a horgászboltokban, melyek új és jobb lehetőségeket nyújtanak a horgászok számára.

TACKLEBAIT MINDENT A HORGÁSZOKÉRT!