TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

Vasi Vizeken - Garbolino - TackleBait Method Feeder Kupa

2020.05.20 18:46
Vasi Vizeken - Garbolino - TackleBait Method Feeder Kupa

Sziasztok!

Ebben a cikkben egy rövid kis bepillantást szeretnénk nyújtani Nektek az idei első versenyünkön történtekbe. Mint azt már sokan tudjátok az idei évben a Lukácsháza és Kőszeg között található Abért II.-es tavon kerül megrendezésre a Method Országos Bajnokság egyik selejtezője május 28-tól 31-ig. Ezt megelőzően az év eleji terv szerint három felkészülési verseny volt beiktatva.

Az elképzelést sajnos a vírus által hozott helyzet keresztbe is húzta, hiszen nem lehetett megtartani a sportrendezvényeket. Sokáig őrlődtek a versenyhorgászok, hogy vajon lesz e idén versenyszezon, fogunk e egyáltalán találkozni a tóparton az egyéni horgászat mellett versenykörülmények között is. Annál nagyobb örömmel fogadtuk a bejelentést, miszerint lazítottak a korlátozásokon és végre elkezdődhetett a versenyszezon. Külön örömet jelent számunkra, hogy az idei első Abért-tavi versenyt mi rendezhettük és bár nagyon szoros volt a megszervezésre álló idő, mégis egy 27 fős mezőny jött össze május 16-án reggel hét órára.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a horgászoknak a részvételt, valamint a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének a szervezésben és lebonyolításban való segítséget. A megnyitón Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke és Geröly Tibor a Garbolino márka és a Tacklebait.hu webáruház képviseletének vezetője köszöntötte a megjelenteket. A szabályok ismertetése után megkezdődött a számhúzás, mely a speciális járványügyi előírásoknak megfelelően zajlott le. Minden versenyző kapott ajándékba egy spottedfin csalit, valamint egy a webáruházba szóló 15%-os kedvezmény kupont.

A sorsolást követően a horgászok elfoglalták a nekik kijelölt helyeket, amiket előzetesen a Szövetség munkatársai pontosan 12méterre jelöltek ki, ezzel is betartva a szabályokban leírtakat. A 27 fő versenyző 3 szektorban foglalt helyet, az A és B szektor az úgynevezett ,,verseny” oldalon, a C pedig a gyöngyös patak felőli oldalon. Az országos versenyszabályzatnak megfelelően a versenybírók megkezdték a csali- és etetőanyag-limit ellenőrzését (az etetőanyag mennyisége 8liter lehet összesen, mely nedves állapotban, áttörve, tömörítés nélkül értendő, beleértve a pelleteket, magokat. Csaliból bármennyit be lehet vinni, de egy fajtából maximum 1 dl-t, illetve csontkukac lehet szintén egy dl és csak csalizni használható.).

A versenyen 9:50-től lehetett elkezdeni etetni, majd maga az 5 órás forduló 10órakor kezdődött. Már az első óra után meglátszott, hogy az A szektor halasabb, mint a többi, annak ellenére, hogy az időjárás egy picit megviccelte a versenyzőket, hiszen nem megszokott dolog itt az Abérton, hogy tükörvíz van. A horgászok megtettek mindent a siker érdekében, voltak olyan helyek, ahol nagyon meg kellett küzdeni minden egyes szákba terelt halért. A verseny felénél már kezdett körvonalazódni, hogy az A szektor halfogását nehéz lesz felülmúlni, hiszen az A1-es helyen horgászó Németh Bálintnak folyamatosan jöttek a szép kárászok, néhány pontyot is sikerült kifognia, valamint az A3-ason horgászó Lendvai József is szép számmal merítette az átlag 40-60dkg-os kárászokat. A B szektorban is nagy csata alakult ki a középen horgászó Németh Balázs és a szektor szélén horgászó Csóka Alex között, végül a mérlegelésnél derült ki, hogy 200gramm döntött Balázs javára. A szektorok között a C volt a „leghaltalanabb”, de ott is nagy volt a küzdelem a szektor egyesért Geröly Tibor, Kulcsát Péter és Balogh Áron között, végül közel 30kg-os fogás kellett Balogh Áronnak a győzelemhez.

A versenyzők összesen 568kg halat fogtak az 5 órás forduló alatt, ami 21kg-os átlagfogást jelent. A zsákmányt főleg ponty, dévérkeszeg és kárász alkotta, de sikerült fogni néhány aranyhalat és extra méretű törpeharcsát is. Ami érdekes volt számomra, hogy amúr csak elvétve akadt horogra, nem voltak kapókedvüknél a torpedók, viszont színesítette a halfaunát egy szürkeharcsa is. Az eredményhirdetésen az első 6 helyezett horgász kapott értékes Garbolino, Spotted Fin és Guru tárgynyereményeket a névadó szponzor jóvoltából, valamint az első 3 kupát, érmet és oklevelet vehetett át a szövetség elnökétől. Összességében egy nagyon jó hangulatú versenyt tudhatunk magunk mögött, ami tökéletes felkészülés volt az Országos Bajnokság selejtezőjéhez.

Eredmények:

  1. Németh Bálint 54020gr
  2. Németh Balázs 31500gr
  3. Balog Áron 28800gr
  4. Lendvai József 37760gr
  5. Csóka Alex 31300gr
  6. Kulcsár Péter 28320gr

Mindenkinek görbüljön!

Üdvözlettel: Tacklebait.hu csapata

--->A versenyen készült képek megtekinthetőek a Facebook oldalunkon!<---

-->Részletes eredményekért kattints ide!<--