TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

A nagy horgász szék ajánló, avagy az ERGONIA az elérhető legjobb választás?

2022.08.09 08:00
A nagy horgász szék ajánló, avagy az ERGONIA az elérhető legjobb választás?

A nagy horgász szék ajánló, avagy az ERGONIA az elérhető legjobb választás?

A vízparti kényelmet szolgáló felszerelések és kiegészítők - így különösen a székek – hatalmas fejlődésnek indultak, mely magával hordozta a kínálat sokszínűségét is. A legtöbb vásárló hajlamos elveszni, és tévútra futni az óriási kínálat miatt, ezért is tartjuk fontosnak, hogy egy-egy erősen ajánlott termék tippel is szolgáljunk, nem csak a TackleBait webshopba betérők számára.

Lássuk hát a jelenleg egyik legjobb horgász széket, a DELPHIN Carpath ERGONIA-t!

Mit érdemes tudni első körben az ERGONIA székről?

A Delphin ERGONIA egy összecsukható fotel, amely eddig nem látott magaslatokba emeli a kényelemről alkotott képet. Az ERGONIA névválasztás sem volt véletlen, mivel a jól ismert latin kifejezés a „nomen est omen”, avagy a név elárulja a viselőjét itt hatványozottan érvényesül! Az említett szék igazi titka, hogy a legapróbb részletekig kidolgozott, ebből eredően olyan minőség érzetet kapunk, ami nem szokványos ebben az árkategóriában.

Minden egy képen...

Milyen extra tulajdonságokat találunk a széken?

Az első és a legfontosabb paraméter az állítható magasságú fejtámla. Érdemes tudni, hogy a piacon kínált legtöbb karosszékkel ellentétben itt ez is megtalálható, mely nagy mértékben növeli a komfortot.

Állítható a fejtámla is...

A horgász székek esetében is egyre fontosabb, hogy a huzat ne csak ellenálló legyen, hanem hangsúlyos a kényelem is. Az ERGONIA szék borítása tapintásra kellemes, amit tovább fokoznak a szintetikus gyapjú elemek.

Szinte már luxus...

Az állítható fejtámla magasság és az extra borítás mellett külön említést érdemel az ergonomikus deréktámasz. Ez a deréktámasz nem egy szimpla deréktámasz, hanem egy állítható és eltávolítható konstrukció. Hogy működik a deréktámasz állítás? A deréktámasz mindkét oldalán tépőzáras rögzítőkkel könnyen beállítható a kívánt magasság. Az így beállított deréktámasz hozzájárul a helyes testtartáshoz, lehetővé téve azt, hogy igazán pihenj.

Állítható deréktámasz a maximális kényelemért

Karfás vagy karfa nélküli széket érdemes vásárolni?

Amennyiben a kényelmet és a komfortot helyezzük a képzeletbeli mérlegbe, akkor a válasz egyértelműen az, hogy a karfás horgász szék a jobb választás. A Delphin ERGONIA széken is ezzel a konstrukcióval fogunk találkozni. A karfának a kényelmi funkciók mellett van egy másik fontos szerepe, mivel a háttámlát is ezzel lehet kényelmesen és gyorsan beállítani. A megfelelő pozíció megtalálásához nincs más dolgod, mint a kartámaszok csúsztatásával kényelembe helyezni magad.

Praktikus és kényelmes megoldások tucatjából ez az egyik...

Most jöhet a kérdés, hogy mitől jó, vagy jobb ez a megoldás? A válasz egyszerű! Ennek a megbízható megoldásnak köszönhetően úgy tudod állítani a háttámla helyzetét, hogy felkelnél a székből!

Egy pár gondolat a szék szövetéről!

Miért is fontos külön bekezdést szentelni ennek a dolognak? A szék egyedi CARPATH terepszínben készül, amely egy egyedülálló és szabadalmaztatott dizájn, mely a terepszínű álcázást és a ponty sziluetteket foglalja magában és alkotja meg a terepszínű mintázatot. Térjünk is vissza a címadó gondolatra! Miért fontos a jó szövet? Először is tegyünk tisztába egy fontos kérdést: egy szék onnan jó, hogy jó benne ülni, és ehhez nagy mértékben hozzájárul a szövet anyaga!

Az ERGONIA szék esetében felhasznált anyag rendkívül ellenálló a sérülésekkel és szennyeződésekkel szemben. Amennyiben mégis sikerül összekoszolni, ami ugye a horgászat során benne van a pakliban, akkor kefével és langyos vízzel könnyen megtisztítható.

A horgászat négy évszakos sport, így nem árt, ha a szék némi fizikai védelmet is nyújt. Itt konkrétan az ülésre és a háttámlára kell gondolni. Mindkét felület szintetikus polár párnázatot és kárpitozást kapott, amelyeken még a hideg őszi szél sem fúj át.

A leggyakoribb kérdések a műszaki paraméterek körül szoktak felmerülni, így ezek most csokorba gyűjtve egy helyen itt találhatóak. A Delphin ERGONIA horgász szék teherbírása 180kg! Ez az adat igen figyelemre méltó, és ráadásul valós is. Ennél a széknél nem kell aggódni, hogy túlterheljük, persze mindennek van határa. Az előző paraméter feltételez egy igen méretes háttámlát is, amely alapesetben 60cm, illetve a korábban említett állítható fejtámlának köszönhetően 75cm-ig növelhető. A szintetikus polár párnázott és kárpitozott ülő felület 50x50cm, ami a legtöbb esetben kellő komfortot biztosít.

Masszív szerkezet szavatolja a hosszú élettartamot...

A Delphin ERGONIA szék annyira jól felszerelt kivitel, hogy majdnem elfelejtettem megemlíteni azt, hogy mind a négy láb teleszkópos. A lábak állíthatóságának köszönhetően az ülésmagasságot 37-48cm között lehet variálni, mindezt fokozatmentesen! A horgász székek esetében fontos a szállíthatóság, mivel mindenki máshogy tudja megoldani a logisztikai kérdéseket.

A stabilitás jegyében...

Az ERGONIA szék szállítási méreteinél sikerült egy arany középutat találni, így a 80x70x30cm paraméterek rendkívül barátiak, melyhez 7kg önsúly társul.

Kiknek ajánljuk ezt a horgász széket?

Ha egyszerűen szeretnénk megfogalmazni, akkor MINDENKINEK! Persze ennél jóval szofisztikáltabban is meg lehet, és kell fogalmazni a választ. Az ERGONIA szék tökéletes választás azok számára, akik a pénzükért a legtöbbet szeretnék kapni, ha egy horgász székről van szó. A Delphin abszolút sikerterméke a legmagasabb igényeknek is megfelel, ha vízparti komfortról van szó, mindezt olyan technikai megoldásokkal hozza, ami ebben az árkategóriában nem jellemző. Annyi bizonyos, ha egy konkrét típust kell javasolni egy horgász szék vásárlás előtt állónak, akkor a Delphin ERGONIA lenne az!

TACKLEBAIT MINDENT A HORGÁSZOKÉRT!