TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

A csodaTURMIX, avagy a Garbolino kézi aprító újra elérhető...

2022.08.02 07:02
A csodaTURMIX, avagy a Garbolino kézi aprító újra elérhető...

A csodaTURMIX, avagy a Garbolino kézi aprító újra elérhető...

A sikeres horgászat egyik alapvetése, hogy az alapozó vagy a „helyben tartó” etetéshez mindig legyen megfelelő etetőanyag. Azonban vannak szituációk, amikor az eredményesség érdekében húzni kell egy újat, hogy a várva várt kapás megtörténjen. Apropó húzás, erre még később visszatérünk, mivel a mostani elmélkedésünk főszereplője a Garbolino kézi aprító, vagy turmix.

Miért jó, ha aprítjuk?

A kérdés jogos, mivel a klasszikusnak nevezhető alapozáshoz és helyben tartáshoz használt csalik, így különösen a kukoricafélék és a tigrismogyoró önmagában, eredeti formájukban is óriási kedvencei a halaknak. Visszatérve a kérdésre... Miért is kell turmixolni? A megoldást a szokásostól eltérő textúrában és a fizikai behatásnak köszönhetően feltárult belső értékekben kell keresni. A „turmixolt” csemegekukorica illata semmihez sem fogható, de ugyanez igaz a tigrismogyoróra is. A másik szempont, hogy az így elkészített etetőanyag állaga, formája eltér a megszokottól. Érdemes tudni, hogy a pontyok rendkívül kíváncsiak, így az aprított magok mágnesként vonzzák őket.

Ennek kevés békéshal tud ellenállni

Miért lesz több kapásunk emiatt?

Ez egy igen érdekes kérdés, és ráadásul van rá ésszerű magyarázat is! Lássuk hát! Tegyük fel, hogy csak csemegekukoricával horgászunk és azzal is etettünk. Ebben az esetben rendkívül kell vigyázni, hogy ne etessünk se sokat, se keveset. Igazából ez esetben a sokkal van a baj, mert egyrészt jóllakatjuk a halakat, másrészt „csali konkurenciát” idézünk elő, ráadásul nem is kicsit. A probléma ebben az, hogy ha nincs elég hal az etetésen, akkor a „nagy számok elvén” kicsi az esély arra, hogy egyből a horgunkon lévő kukoricaszem kelti fel a halak figyelmét. Igen ám! Viszont, ha a Garbolino turmix által „kezelt” csemegével etetünk, akkor bizony jó esetben csak egy szem kuksi lesz az etetésen, ami hamarabb hívja táncba az etetésen úszkáló halakat.

Hogy használjuk a Garbolino turmixot?

A szerkezet „pofonegyszerű”, így a használata gyerekjáték, viszont néhány szabályt fontos betartani, illetve megfogadni. Lássuk is ezeket! Az első és legfontosabb, hogy a pengék piszkosul élesek, így csak óvatosan használjuk, mert egy óvatlan mozdulat és a vízpartról igen gyorsan az SBO-n találjuk magunkat! Jó, ez egy kicsit túlzás, de tényleg figyeljünk oda, fő a biztonság!

Figyeljünk az adagolásra

A Garbolino turmix három fő elemből áll. Van egy tál rész, amelybe bele kell illeszteni a pengés tengelyt, amit végül a fedő résszel kell zárni, melyben benne van az a bizonyos „húzogató” mechanika is. A tál és a fedő egy igazán egyszerű zárrendszerrel kapcsolódik össze. Azonban a lényeg, hogy mennyi aprítani valót teszünk a tálba. Mivel a TACKLEBAIT Csapat már régóta használja ezt a turmixot, így az évek során rájöttünk az adagolásra, amit most meg is osztunk.

Kukorica variációk egy témára

Az ideális mennyiség a pengék vonalán feljebb ne érjen, ez a „szabály” a keményebb magoknál hatványozottabban igaz. Apropó főtt kukorica és tigrismogyoró! Ezeknél a magoknál egy kevés vizet érdemes önteni a tálba, aminek köszönhetően sokkal könnyebben fog dolgozni a turmix.

Még a tigrismogyoró sem akadály

Mennyire kell összeaprítani a magokat?

Kerülve az ismétlést, mégis erre azt kell megint mondanom, hogy ez bizony egy jó kérdés... Amennyiben alapozni szeretnénk, és nem akarunk „csali konkurenciát”, akkor nyugodtan vágjuk rusztikusra a magokat. A durvára aprításnak köszönhetően nagyon jó helyben tartó hatást érünk el, mivel a magokból kinyert illatanyagok és aromák szinte azonnal odarántják a halakat, és a sok kis apró szemcse sokáig ott is tartja őket. A másik véglet amikor a pépes állagig működtetjük a turmixot, ilyenkor az illat effektus kiegészül egy plusz vizuális hatással is, ami egy igen csábító „aromafelhő”. Ezzel óvatosan, mert könnyen öngólt tudunk vele lőni, de vitathatatlanul eredményes.

Egyszerűen szabályozható az aprítás mértéke

Kinek ajánljuk a Garbolino turmixot?

Lassan már szállóigévé válik, hogy ez az eszköz egyetlenegy horgász kelléktárából sem hiányozhat. Hát ez esetben ez abszolút helytálló! Legyen szó versenyhorgászatról, vagy hobby pecáról az etetés a legtöbb esetben nélkülözhetetlen, így a Garbolino turmix által nyújtott lehetőség számos szituációban kihasználható. Egy valamire (pontosabban valakikre) viszont vigyázzunk, és most nem az éles pengékről van szó, hanem a horgászfeleségekről.

Erre a Garbolino kézi turmixra, mindenkinek szükséges van

Végül egy jó tanács!

A Garbolino kézi aprító nagyon hasonlít a háztartásokban is megtalálható mechanikus turmixokhoz, csak ez egy erősített verzió, ami bírja a „vízparti igénybevételt”. Mielőtt belekevered, rátérek a lényegre, ügyeljünk arra, hogy mihamarabb fogjuk munkára a turmixot, mielőtt a kedves hölgyek megelőznek, és lefoglalják a Garbolino turmixot. Persze van egy másik megoldás is, ha kettőt rendelünk a TackleBait webshopból, és azt felajánljuk a köz javára, ami több szempontból is hasznos, de ez egy másik történet...

A nagy múltú francia horgászmárka kiemelt figyelmet szentel arra, hogy csak kiváló minőségű termékek kerüljenek ki a piacra Garbolino logóval, ez nincs máshogy a kézi aprító esetében sem. Korábban sok vásárlói visszajelzés jött, hogy a turmix mechanikája nem az igazi, ezért ezen gyorsan változtattak! A most elérhető Garbolino turmixok már egy erősített szerkezettel lettek ellátva, amely a legtöbb horgászat során használt magot könnyedén felaprítja. Próbáld ki Te is, és oszd meg a tapasztalatodat Velünk! Készült egy kis videó is a Garbolino turmixról, amit szintén figyelmedbe ajánlunk a végén némi verseny tippel fűszerezve...

TACKLEBAIT MINDENT A HORGÁSZOKÉRT!