TOP termékek

Széchenyi Infoblokk

Kiemelt partnerünk

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Segíthetünk?  +36303370282 | info@tacklebait.hu

Blog

Út a 2022-es Method OB döntőbe…

Kiss Gergely
2022.07.03 17:54
Út a 2022-es Method OB döntőbe…

Út a 2022-es Method OB döntőbe…

A poént, mint egy rossz „viccmesélő” már most az elején lelövöm, mert a most következő írásban a 2022. Method OB döntőbe jutásom rövid történetét mesélem el. Évek óta megmérettetem magam a Method OB keretein belül megrendezett selejtezőkön, annak érdekében. hogy kvalifikáljam magam a döntőbe. Ez az utóbbi két évben nem sikerült, így az idei versenyszezonnak nagy tervekkel, és lendülettel vágtam neki. Lássuk is, hogy sikerült ez a történet! Mielőtt elkezdem szeretnék bemutatkozni: Kiss Gergely vagyok és nagyon szeretek horgászni...

Új év, új remény

Korábban rendre a lakhelyemhez közeli nagybajomi Ötös-Hárs Víztározóra kiírt versenyre neveztem, azonban idén szakítottam a hagyományokkal, melynek több oka is volt. A múlt évben kaptam egy igazán nagy lehetőséget, és idén csatlakozhattam a TackleBait – Garbolino Csapathoz.

Az felszereléseket hamar megszerettem...

Az új csapat olyan lehetőségeket nyitott meg előttem, ami eddig szinte elérhetetlen volt számomra. Az előzőek fényében gondoltam egy merészet, és egy számomra ismeretlen vízterületet néztem ki magamnak a selejtezőn való induláshoz, mégpedig a méltán népszerű Palotavárosi felső-tavat.

Nehéz volt a kezdet…

Az új helyszín miatt jól tudtam, hogy sokkal több energiát kell belefektetnem a felkészülésbe, hogy a munkámnak beérjen a gyümölcse, ezért kiemelt hangsúlyt helyeztem a felkészülésre. Amikor csak az időm engedte, a palotavárosi tavon töltöttem a szabadidőmet. A felkészülésre szánt relatív sok időnek volt egy másik vetülete is, ami az új felszerelés megismerése és „behorgászása” volt. Összességében mindkét feladatot sikeresnek értékeltem, így nagy reményekkel vágtam neki az elődöntőnek.

Különleges fogásokban most sem volt hiány

A Method OB középdöntő rövid története

Az első versenynapon sikerült egy szektor 4-est horgásznom, egy nem kifejezetten jó rajthelyről. Kicsit csalódott voltam, de a csapatom tagjaitól kapott tanácsok, és a versenyt megelőző edzésnapokra kirajzolódott taktika alapján bíztam a következő nap sikerességében.

Az elődöntőn még szükség volt az esőruhára is...

A második napon a taktikám minimálisan módosult, ami végül a szektor győzelmet hozta el számomra. Hogy mi volt ez a váltás? A szombati napon a sok halvesztéssel kellett megküzdenem. A TackleBait-es társaimtól kapott tanácsok alapján szakítottam egy régi hagyománnyal, és az évek óta használt horgaimat lecseréltem a GARBOLINO 2443BN Hair Rig Carp horgokra. Amit erről a horogról tudni érdemes, hogy ez a francia márka idei fejlesztése. A Garbolino 2443BN egy prémium minőségű japán acélból készült, kémiailag élezett klasszikus öböl kiképzésű, black nickel színezetű horog. A széles öböl, az enyhén visszagörbülő horoghegy biztosan akad, és hosszú fárasztás során is nagyon jól tart. A horog másik különlegessége a relatív magas horoghegy, ami fontos szerepet tölt be, hogy a halvesztés minimális legyen. Apropó olvastad ezt a cikket? A szakáll nélküli horog kiválasztásának legfontosabb szempontjai!

A második nap, és a várva várt siker!

A horogváltás sikeresnek bizonyult, mivel az első napi tucatnyi halvesztést sikerült minimalizálni a Garbolino 2443BN Hair Rig Carp horog használatával. Az eredmény ezek után borítékolható volt,. mivel a vasárnapi versenynapon végig éreztem, hogy a felkészülés során kidolgozott taktikám működik. A szektor győzelemnek köszönhetően 5 ponttal zártam a palotavárosi elődöntőt, és továbbjutottam a Method OB Középdöntőjébe.

Vajon hova sodor a sors, avagy hol lesz a Középdöntő?

A sikeres palotavárosi forduló után egy izgalmakkal teli várakozás lett úrrá rajtam, hogy a három lehetséges középdöntős helyszín közül hova sorsolnak. Őszinte leszek, jó pár imát elmormoltam, annak érdekében, hogy visszakerüljek a Palotavárosra. A sorsolás napján végre Fortuna asszony velem volt, és sikerült a várakozásomnak megfelelően vágyott helyszínre bejutnom.

Palotaváros újratöltve, avagy irány a középdöntő...

Indul a második menet…

Nem volt idő pihenni, mivel vészesen közeledett a Középdöntő napja, és az egyéb elfoglaltságaim nem tették lehetővé, hogy akkora mennyiségű időt szánjak felkészülésre, mint ami a selejtező során rendelkezésemre állt. Pedig számos kérdés felmerült, mivel nem tudtam semmit arról, hogy ez a víz 10 fokos melegedést követően milyen irányba változik?! A felkészülést az előző mondat fényében kezdtem meg, és ennek megfelelően választottam meg a horgászhelyeket is.

A híres Essential feederbot

Összességében sok kérdésre sikerült választ találnom, de közel se volt meg annyira a pálya, mint az elődöntő során. Viszont nem estem kétségbe, mivel sikerült egy, a továbbjutásra kialakított taktikát kidolgoznom, aminek az egyik letéteményese a 100%-ig tökéletesre hangolt technikai háttér volt.

Az idei évben ismerkedtem meg a Garbolino „csúcsfeeder” botjaival, az Essential családdal, és azt gondolom, hogy ezek botok az elérhető legkomplexebb felsőkategóriás feederbotok a piacon. Hogy mit értek a „komplex” szó alatt, olvassátok el ezt a régebbi írást a TackleBait Blog-on.

A mindent eldöntő középdöntő!

Elérkezett a versenynap, és a sorsolást követően elfoglaltam az A2-es helyet, ami a 3-as számú stég. Örültem, mert itt már korábban horgásztam, és végre a peca jól összeállt. Minden jól alakult, egy kellemetlenséget leszámítva, amiről részletesen nem szeretnék beszélni, legyen elég annyi, hogy mindennek van határra, leginkább a dobási távolságnak. Összességében jól működtek a dolgok, az előzőek miatt egy pont bennmaradt a napban, így szektor negyedik helyén zártam a napot. Az előzetes terveknek megfelelően nem szálltam el a pontok terén, ezért optimistán vártam a második fordulót.

Izgalmakban nem volt hiány a három nap során

A szombati napon a sorsolásom a D9-es helyet hozta, ami a 39-es stég. Sajnos az első napon a D szektor város felőli oldala nem volt annyira erős. Ezen a részen volt a nagyobb pontgyűjtő akció. Az se volt jó előjel, hogy a D9-es adta a kilenc pontot, amitől a lelkesedésem egy picit alább hagyott. Miután úrrá lettem a helyzeten, pozitívan álltam a dolgokhoz, ezt kaptam, innen kell halat fogni. „A járt utat járatlanért el ne hagyd” elvet vallva, az eddig bevált taktikát alkalmazva a verseny végén ismét egy szektor négyessel keltem fel. Az utolsó, mindent eldöntő nap előtt a verseny még mindig nyílt volt számomra. A felkészülésben és a sorsolásban rejlő lehetőségek függvényében egy igen kedvező helyzetben vártam a vasárnapi fordulót.

Lássuk, milyen lesz a pont(y)gyűjtés?

A harmadik napi sorsolás vegyes érzéseket keltett bennem, mivel egy stéggel kellett arrébb mennem a második naphoz képest. Boldog is voltam, meg nem is. Végül sikerült pozitív attitűdöt találnom, mivel az járt a fejemben, ha stabilabban hozom azt, amit szombaton produkáltam, akkor meglesz a döntőbe jutás. Nem láttam értelmét a változtatásnak, ezért ment minden az előző napokhoz hasonlóan.

Szerencsére a pont(y)gyűjtés a tervek szerint alakult

Végül a szektor ötödik helyén zártam a napot, és elindult a nagy matematika verseny, hogy mire lesz elég 13-pont?! A legnagyobb örömömre sikerült bejutnom a 2022-es Method Feeder Országos Döntőjébe, amit szeptemberben rendeznek az Abért II. tavon, amiről már sok jót hallottam, és olvastam. Annyi biztos, hogy a felkészülésben itt nem lesz hiba, mivel ez hazai víz, igaz nem nekem, de a Csapattársaimnak igen, akiknek ezúton is köszönöm a segítséget és a biztató szavakat.

Mert kell egy CSAPAT!

Gratulálok az összes helyszínről továbbjutónak és résztvevőnek! Ezt az eredményt a befektetett energiának, a kiváló felszerelésnek, illetve a Csapatomnak köszönhetem, akik minden segítséget megadtak a felkészülésemhez, amiért hálás vagyok nekik.

A legnagyobb köszönet Édesapámnak szól, aki abszolút laikusként lett a segítőm, és támaszom a palotavárosi kalandok során. Számos versenynappal és „háttérrel” a hátam mögött el kell mondanom, hogy igen profi munkát végzett, ami nélkül ez a siker nem született volna meg.

TACKLEBAIT MINDENT A HORGÁSZOKÉRT!